FOTO  Investitori ogradili zatrpanu rupu u Ulici kneza Domagoja

rupa, Ulica kneza Domagoja
Hercegovina.info

Pokušaj ilegalne gradnje u Ulici Kneza Domagoja u Mostaru je zaustavljen. Nakon duge borbe, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara Boška Ćavar i njezini susjedi dobili su pravnu borbu te je rupa koju su iskopali investitori zatrpana s oko 1500 kubika zemlje.

I kada se mislilo da će na navedenoj lokaciji uskoro osvanuti lijepi park, puno brže osvanula je visoka ograda. Naime, investitori iz 'Promarka', među kojima se ističe Ante Vidačak vlasnik hotela 'Mostar', ogradili su zemljište na navedenoj lokaciji.

Vijećnica Ćavar ponovno je doživjela razočarenje.

"Kada se ograda postavljala ja sam bila u Sarajevu, to je bio petak. To je inače dan kada se radi sve što ne bi trebalo u gradu. Kada sam se vratila navečer vidjela sam da je ograđen veliki dio dvorišta. Kako i zašto je ograđen ne znam. Mi ćemo pozvati inspekciju da nam kaže što se tu događa te da nam napravi zapisnik i uviđaj i da vidimo što dalje", kaže Ćavar.

rupa,Ulica kneza Domagoja

"Ja se nadam da će se zemljište vratiti gradu. Istina, oni su to kupili, no cijela privatizacija je išla nezakonito. U papirima ima osoba koje su otkupile dio zemljišta, ali se ne zna njihova adresa niti tko su oni. Mi svi koji ovdje živimo nismo znali da se ta zemlja uopće može prodati. Mi smo bili u posjedu ovog dvorišta. Ono je bilo namijenjeno stanarima i Gradu Mostaru, a ne privatnicima da grade ili ograđuju", ističe razočarano.

Ima još stvari koje tište stanare ove ulice.

"Ovo neće biti jedina borba. Ja sam izložena na više frontova. Imamo tu glazbu iz kafića od koje se doslovno trese pod. Uzaludno je zatvoriti i sve prozore i balkon. Zaista je to preglasno. Grad je utonuo u najžešći sumrak, a hoće li se izvući - vidjet ćemo. Uskoro će biti 100 dana gradonačelnika pa ćemo vidjeti koje mjere su poduzete da se neke stvari počnu rješavati", kazala je Boška Ćavar za Hercegovina.info.

Podsjetimo, rupa je konačno zatrpana 20. svibnja, a ranije su iz Grada za Hercegovina.info potvrdili kako će na kraju cijele priče trošak zatrpavanja snositi investitor - tvrtka 'Promark'. Kako će se odviti cijela priča ostaje nam za vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.