INVESTICIJA OD 4,5 MILIJUNA Iznad Mostara izgrađen moderni kompleks Islamske zajednice BiH

islamska zajednica, Podveležje
Klix

U Podveležju iznad Mostara u prelijepom ambijentu okruženom prirodnim ljepotama izgrađen je moderni kompleks Islamske zajednice u BiH s Centrom za stare i nemoćne osobe, džamijom te hotelom i restoranom za turiste i drugim zanimljivim sadržajima.

Kompleks Podveležje, pod samim obroncima planine Velež, na nadmorskoj visini iznad 700 metara, bez sumnje je jedan od najljepših u BiH, a njegovo otvorenje uz prigodnu svečanost je planirano za prvi dan mjeseca srpnja.

islamska zajednica,Podveležje

Svečanost će okupiti važne goste, a kako se doznaje, kompleks će otvoriti reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je 17. veljače 2018. godine položio kamen temeljac i ovaj projekt ocijenio vrlo značajnim.

To je prva ustanova te namjene koja djeluje u okviru Islamske zajednice u BiH, a projekt, koji je koštao 4,5 milijuna KM, realizirao je Medžlis IZ Mostar.

Kompleks koji se prostire na više od 2.000 kvadratnih metara izgledom su nastojali uklopiti u ambijent Podveležja.

Osmišljen je koncept aktivnog i zdravog starenja za potencijalne korisnike Centra za stare i nemoćne osobe te veselog druženja za goste u ambijentu netaknute prirode.

islamska zajednica,Podveležje

Cilj ovog kompleksa, kako je kazano početkom izgradnje, je da se u potpunosti prilagodi svim osobama kojima je bitan duhovni smiraj i korisnicima Centra za stare i iznemogle osobe uljepša treću životnu dob, piše Klix.

Zbog toga je u okviru Centra izgrađena džamija s bibliotekom i čitaonicom, ali su za korisnike osmišljeni i brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Rehabilitacijski Centar će primati pokretne i nepokretne osobe koje će na raspolaganju imati 42 sobe s najsuvremenijom opremom i u skladu s europskim standardima, dok ih je 18 predviđeno za turističke svrhe.

islamska zajednica,Podveležje

Vizionari ove jedinstvene priče su u svojim idejama otišli i korak dalje pa su tako u sklopu hotela koji nosi naziv "Kalima Resort" pored luksuznih soba i apartmana napravili konferencijsku dvoranu te u ambijentu netaknute prirode, koji je ujedno europski i domaći, osmisli organizaciju događaja, proslava i vjenčanja. "Kalima Resort" je jedino mjesto u Bosni i Hercegovini gdje je moguće održati vjersko vjenčanje, građansko vjenčanje i svadbu na jednom mjestu. Ujedno su jedini resort u Europi s džamijom unutar svog kompleksa.

Izgradnjom kompleksa otvara se više oko 30 radnih mjesta za koje je natječaj već raspisan, tako da će početkom srpnja ovaj lokalitet zaživjeti u punom kapacitetu.