INSPEKCIJA U VLADI HNŽ-A "Opsenica želi maknuti Vukovića iz pregovaračkog tima"

Vuković
hercegovina.info

Nezavisni sindikat zdravstva SKB Mostar zatražio je inspekcijski nadzor u Vladi HNŽ-a.

"Resorni ministar Opsenica svojim izravnim miješanjem u upravljanje i funkcioniranje sindikatom želi maknuti Dalibora Vukovića iz pregovaračkog tima Sindikata SKB Mostar, što je zakonom zabranjeno. Iz navedenog razloga je sindikat upravo zatražio inspekcijski nadzor u Vladi HNŽ-a.

Do petka sukladno potpisanom protokolu, očekujemo održavanje sjednice pregovaračkih timova, kazao nam je predsjednik nezavisnog sindikata zdravstva SKB Mostar, Ivica Anić.

"Radi se o pokušaju uklanjanja kako bi ministar proveo svoje namjere oko dinamike i pravca u kojem želi da se odvija i da se realizira pregovarački proces i kako bi proveo svoje zamisli, a velika smetnja i prepreka u ostvarenju njegovih nakana koje nisu u duhu dobre vjere su moji izrazito čvrsti staviovi oko obujma prava koja će se ispregovarati u korist zdravstvenih djelatnika", kazao je za hercegovina.info Dalibor Vuković, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a.

Vuković

Podsjetimo, potpisivanjem Protokola od strane predstavnika Vlade i Sindikata osigurani su potrebni preduvjeti za početak pregovaračkoga procesa s ciljem utvrđivanja konačnoga teksta Kolektivnog ugovora.

Prema istom, pregovarački timovi Vlade HNŽ i Sindikata obavit će pregovore s ciljem da se u roku od 20 dana, od dana zaključivanja Protokola, usuglasi tekst Kolektivnog ugovora s ciljem zaključivanja istog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.