INCIDENT KOD BINGA Obitelj zvala policiju zbog nasrtaja migranta

Migranti cesta
Ilustracija

Sasvim obična kupnja u Bingu na Bišću polju pretvorila se sinoć u nemali incident. Čitatelj koji se javio našem portalu kaže da je o cijelom slučaju izvjestio i policiju i Bingo. On je naime sinoć oko 18 sati svratio u kupnju u mali Bingo, supruga je ušla u trgovinu, a on s djecom sjedio u autu, da se ne bi gužvali po tržnim centrima zbog pandemije.

Ubrzo mu prilazi muškarac te počinje s provokacijama. Obraća se na engleskom, te ubrzo shvaćaju da je u pitanju migrant. Obitelj u automobilu ga duže vrijeme ignorira. Međutim, isti nastavlja pokazivati srednji prst, te potom nagovara i malodobne prosjake da to isto čine, i šalje druge uvredljive znakove i signale prilazeći automobilu. Čitatelj tvrdi da je na koncu izašao, izvjestio muškarca da će pozvati policiju ukoliko njega i djecu ne pusti na miru. Djeca su ustrašena sve promatrala. Prilazi i drugi migrant, koji pokušava udaljiti prvog. 

Policiju je, tvrdi i pozvao, te o svemu izvijestio i Bingo, kazavši da su oni odgovorni za sigurnost na parkingu. Migrant se potom udaljava, a i obitelj (podaci poznati redakciji) napušta parkiralište. Do trenutka odlaska, kažu da policija nije došla. Obitelj moli medije da otvore ovu problematiku, prije nego li se dogodi veći incident, razmjera onih koje smo vidjeli u Sarajevu i Zenici. Kažu da ih žalosti što ni prilikom obične kupnje više nisi siguran. U policiji više detalja o slučaju nismo mogli saznati, jer prijava nije evidentirana u biltenu. Izvjesno je da po dolasku nisu zatekli nikoga, te nisu pravili zabilješku. U spomenutom tržnom centru nismo uspjeli nikoga kontaktirati.