HSP SMATRA: SPD sa SDA priprema manipulaciju na mostarskim izborima

HSP SMATRA: SPD sa SDA priprema manipulaciju na mostarskim izborima
hercegovina.info

Hrvatska stranka prava smatra kako Socijaldemokratska partija na predstojećim mostarskim izborima priprema manipulacije sa Strankom demokratske akcije.

"Izjava prvog čovjeka SDP Nermina Nikšića kako oni žele „razbiti koncept dva Mostara nakon kojeg bi slijedila podjela BiH na tri dijela“ u potpunosti je neistina i propaganda. Istina je da se SDP dogovorio sa SDA da oni ne daju listu za gradsko područje Mostar Jug, a SDA za gradsko područje Mostar Zapad.", stoji u priopćenju koje je potpisao NIkola Raguž.

Smatraju da je računica ovih stranaka jasna - da bošnjački kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara ima veću šansu na Jugu iz SDA nego na Zapadu: "Glavna matematika i „bitka svih bitaka za Mostar“ je kako skupiti 18 ruku za gradonačelnika Mostara iz SDA. Upravo ovim dogovorom SDP dijeli Mostar na hrvatski i bošnjački grad. Priča o Izbornom zakonu u BiH i trećem entitetu nema nikakve veze sa ovom igrom i izbornim manipulacijama koje se dogovaraju po Sarajevu i žele provesti u Mostaru", stoji u priopćenju.

Kada je u pitanju Izborni zakon u BiH, u HSP-u smatraju kako od njega korist ima jedino SDA, jer je upravo ta stranka dobila dva člana Predsjedništva BiH a ne Bošnjaci.

"U tome im direktno pomaže SDP što se vidi na slučaju grada Mostara ,ali i Demokratska fronta (DF) koja mirno gleda kako im ministrica vanjskih poslova Bisera Turković vrši registraciju dopisnih glasova po europskim veleposlanstvima upravo za Mostar i koaliciju u kojoj su te stranke. Predsjedništvo BiH ima ingerencije na vanjskim poslovima i Željko Komić, trenutačni član Predsjedništva BiH bi mogao reagirati i vratiti dignitet instituciji u kojoj sjedi, ali razvidno radi isto što i drugi član Predsjedništva BiH iz SDA. 

HSP će svojim mandatima u Gradskom vijeću Grada Mostara razbiti plan bošnjačkih stranaka koji se krije iza lažne demokratske SDP, koja direktno radi za SDA i pristaje na sve metode kako bi progurala gradonačelnika Bošnjaka iz SDA. Moramo ih razočarati i upozoriti da im to neće proći i da će gradonačelnik Mostara biti Hrvat, jer će Hrvati izaći na izbore i pošteno dati glas strankama koje Mostar vide kao europski grad a ne monetu za potkusurivanje iz Sarajeva sa friziranim glasovima iz inozemstva", stoji u priopćenju Hrvatske stranke prava.