HRS Uvjerljivo smo druga stranka kod Hrvata, očekujemo tri mandata

Slaven Bevanda
hercegovina.info

Hrvatska republikanska stranka (HRS) zadovoljna je rezultatima koji pristižu s terena. No kako ističu ništa još nije gotovo - puno glasova i matematike je još u igri.

"I dalje čekamo rezultate koji pristižu s terena kao i one službene. Mogu reći kako je Hrvatska republikanska stranka uvjerljivo druga opcija kod hrvatskog biračkog tijela. Krećemo malo iznad 20 posto. Ukoliko tako ostane to će biti jako dobro za nas", rekao je večeras za hercegovina.info predsjednik Republikanaca Slaven Raguž.

Slaven Bevanda pak dodaje i koliko mandata očekuju.

"Hrvatska republikanska stranka očekuje sigurno tri vijećnika. No puno toga će ovisit i o drugim strankama i njihovom prelasku izbornog praga. Pitanje je kako će proći HDZ 1990., Koalicija Srba, HSP, Platforma i brojni drugi. O njihovom (ne)prelasku ovisi i mandatna matematika i raspodjela."

Bevanda ističe kako je u igri gotovo četiri tisuće glasova koji stižu drugim putem. 

"Putem pošte, covida i mobilnog tima još ima pristići oko četiri tisuće glasova, a to je više od jednog mandata. Primjerice za Koaliciju Srba sigurno trebamo čekati poštu, a to može jako puno utjecati na krajnji ishod", rekao je Bevanda.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.