HRS pita Raspudića zašto već četiri mjeseca ne demantira "gomile laži i neistina"

Aerodrom Mostar
Hercegovina.info

Hrvatska republikanska stranka GO Mostar prozvala je danas bivšeg direktora Zračne luke Mostar Marina Raspudića, koji je u izjavi za naš portal najavio da će demantirati sve laži i neistine oko Zračne luke, a što se do sada nije dogodilo. 

Priopćenje Republikanaca prenosimo u cijelosti:

“Tragom vijesti da je Vlada Federacije BiH odobrila transfer 1.000.000 KM koji će biti utrošen na isplate plaća, uključujući doprinose i pripadajuće poreze, troškove poslovanja, itd.. sjetili smo se obećanja datog portalu hercegovina.info od strane bivšeg direktora Zračne luke Mostar, Marina Raspudića.

Obećao je još krajem 7. mjeseca dati svoj odgovor na "gomilu laži i neistina" medija i sindikata da je zračnu luku bacio na koljena, nenamjenski trošio sredstva time ugrozivši funkcioniranje iste.

Umjesto odgovora i odgovornosti, Raspudić biva, u jeku korona krize, nagrađen pozicijom u BHDCA - Direkcija za civilno vazduhoplovstvo / zrakoplovstvo BiH, ostavivši svoje djelatnike na milost i nemilost "sadake" sa viših razina vlasti. Zakazali i Grad, i županija koji su se do jučer hvalisali dovođenjem low-cost avioprijevoznika.

Podsjećamo kako se i prije pandemije godinama problematiziralo poslovanje zračne luke s vječitim naglaskom na to da je naprosto nejasno kako je moguće da tako dobro pozicionirana zračna luka ne može napredovati, što je HRS u više navrata iznosio u Skupštini HNŽ.

Prigodom diskusije i odlučivanja o Proračunu HNŽ-a za ovu i prošlu godinu, HRS je jedini inzistirao na reviziji utroška sredstava Zračne luke Mostar, kao i reviziji samo rada iste, kako bi ova Zračna luka radila na tržišno održivim temeljima, a ne na temeljima dragovoljnih priloga sa drugih razina vlasti. Ovo smo uputili u Skupštinsku proceduru i uvjerljivom većinom glasova (dva HDZ-a, SDA, SDP, SBB, DF) inicijativa je odbijena.

Putem zastupničkog pitanja tražili smo detaljno izvješće o utrošku sredstava koje Zračna luka dobiva iz proračuna, ni to nikada nismo dobili.

Kroz rad budućeg saziva GV Mostara, ne samo da ćemo tražiti reviziju utroška sredstava, reviziju poslovanja, nego i odgovornost ljudi koji su doveli Zračnu luku Mostar u situaciju nerada. Neovisno o korona krizi.

Nije u redu niti da se sa razine Federacije uplaćuju sredstva, ukoliko jasno nije definirano na koji način i u koje namjene će ista biti utrošena. To je zakonska obveza”, zaključili su.