VIDEO  Hrabri bagerist u zadnji trenutak se skokom spasio od urušavajuće Žitoprometove zgrade

Zgrada Žitopromet rušenje
hercegovina.info

Nakon više pokušaja rušenja u Mostaru je danas konačno srušena stara zgrada Žitoprometa. No, nije baš sve ni danas išlo lagano. Naime, zgrada je pri padu sa sobom povukla i bager koji ju je rušio.

U tim trenucima pribrani bagerist je uspio iskočiti iz bagera prije nego je zgrada pala i tako je izbjegao tragediju.

Podsjetimo, zgrada Žitoprometa proteklih dana obišla je svjetke medije, a prozvana je 'Krivim tornjem'. Razlog tomu je što je nakon pokušaja rušenja eksplozijom u dva navrata i bagerom, ostala ipak stajati.

Više pokušaja rušenja zgrade Žitoprometa dokaz je kako se nekada gradilo kvalitetno za razliku od danas kada i malo jači vjetar odnosi krovove novoizgrađenih mostarskih objekata kako je to primjerice bilo prije nekoliko dana sa zgradom u Bafo naselju.

Žitopromet je bio jedan od najvećih pekarskih, ali i hercegovačkih giganata. Žitopromet je primjer da se može uništiti neuništivo. Poduzeće sa svim pretpostavkama za uspjeh, kako infrastrukturnim, tako i tržišnim u proljeće 2011. stalo je s radom.

Žitopromet nije imao uvjete da propadne, ali je propao, premda su imali svu nužnu infrastrukturu, i jedini na našim terenima praonicu pšenice. 

Mnogi se i danas sjećaju mirisnog Žitoprometovog kruha, iza kojeg je stajalo šezdeset godina tradicije i kvalitete.

Ovog uništenog giganta 2017. godine za 5,2 milijuna maraka kupio je Mario Slezak, sin mostarskog gospodarstvenika Dinka Dike Slezaka.