HNŽ Prijave za upis djece od 15. travnja do 8. svibnja

Školaonica učilica
Ilustracija

S ciljem zaštite zdravlja djece, zdravlja roditelja/staratelja te kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19), a shodno članku 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ (Narodne novine HNŽ, br. 5/00, 4/04. 5/ 04171417 /16) Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta donijelo je sljedeće informacije:

Prijava za upis djece u osnovne škole u HNŽ za školsku 2020/2021. godine obavit će se u razdoblju od 15.04. do 08.05.2020. godine i to putem poziva koji će osnovne škole u HNŽ objaviti na svojim internet stranicama.

Poziv za prijavu djece, uz informacije vezane za upis, nužno je da sadrži i elektroničku formu Upisnog lista koji će biti dostupan roditeljima/starateljima na internet stranicama škola.

U prvi razred školska 2020/2021. godine će se upisati djeca koja do 01. ožujka 2020. godine navršavaju pet i pol (5,5) godina života.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, u pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i preporuke Povjerenstva za upis učenika u prvi razred može dopustiti da obvezno školovanje počne godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije kao i točnim datumom provođenja ostalih aktivnosti predviđenih za upis u prvi razred sukladno Zakonu, škola je obvezna pravodobno obavijestiti putem web stranice, e-maila, telefonski ili poštom, navodi se u priopćenju Ministarstva prosvjeta znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.