Helikopter gasio požar kod Mostara, vatra još gori

Kutilivač
Hercegovina.info

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije priopćili su kako je i dalje aktivan požar na potezu Rujište - Pločno - Kuti Livač.

"U petak, 10. travnja 2020. godine odobreno je djelovanje helikoptera OS-a BiH za područje Mostara- lokalitet Rujišta. Heliokopter je u vremenu od 15:00 do 16:30 sati sa akumulacije HE Mostar imao ukupno devet naleta i to šest iznad Podporima, čime je spriječeno ugrožavanje obližnjih kuća, te tri naleta iznad Pločna čime je usporeno širenje požara prema naselju Kuti. Požar nije stavljen pod kontrolu, već je djelovanjem helikoptera usporeno širenje istog, trenutno gori trava, sitno raslinje i nema opasnosti po obližnja naselja i stanovništvo (vikend naselje Ruišta i naselja Kuti i Livač).

Za danas 11. travnja 2020. godine u jutarnjim satima najavljeno je ponovno djelovanje helikoptera na OS BiH na gašenju požara na širem području Ruišta (potez Podporim- Pločno), a kako bi isti stavili pod kontrolu.

Požar na planini Čvrsnici je stavljen pod kontrolu, a tijekom dana došlo je do izbijanja novog požara na području Podveležja, lokalitet Bišina- entitetska granica sa RS-om, gdje su lokalnom stanovništvu pripadnici PVJ Mostar zbog nedostatka ljudstva dovozili vodu za odbijanje vatre od obližnjih kuća i imanja, navodi se u priopćenju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije.