Građanska inicijativa ’Jer nas se tiče’:Kamioni nepropisno odlažu otpad na deponiju

građanska incijativa, jer nas se tiče

Također, podsjećamo javnost da je FEDERALNI INSPEKTOR zatražio isto - da sav otpad prolazi kroz sortirnicu, koja je navodno u kvaru, što je očito još jedan dokaz da je u prošlosti vrlo malo ili skoro nikako korištena (ukoliko je informacija tačna).

Važno je naglasiti da je na jednom od kamiona bio pijesak. Postavlja se logično pitanje: ukoliko je na kamionu samo pijesak, zašto bi se on istresao na deponiju komunalnog otpada? A ukoliko je pijesak bio kamuflaža za neku drugu vrstu otpada ispod njega, pozivamo nadležne organe da hitno i žurno reaguju.

ZAHTIJEVAMO DA SE POŠTUJE ISKLJUČIVO ONO ŠTO JE DOGOVORENO NA SASTANCIMA, TE NALOZI FEDERALNE INSPEKCIJE I PRAVNI PROPISI, U SUPROTNOM GRAĐANI ĆE BITI PRIMORANI DA SVOJA PRAVA TRAŽE DRUGIM DOZVOLJENIM SREDSTVIMA, ZA ŠTA IMAJU I UPORIŠTE I DOKAZNI MATERIJAL!

https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/mostar/gradjanska-inicijativa-jer-nas-se-tice-medicinski-otpad-na-divljoj-deponiji-165477

U toku dana donosimo više informacija i o ovoj problematici, kao i o novim informacijama vezanim za medicinski i bolnički otpad, piše na facebook stranici Građanska inicijativa "Jer nas se tiče".

Link