Građani poručuju: Skinite luđačku košulju sa Mostara

Mostar, Dani Matice hrvatske u Brotnju, Uskrs, koncerti, Herceg Stjepan Kosača, HNK, leda, dani matice hrvatske, Mostar, HNK, Herceg Stjepan Kosača, profesionalci, hrvatski dom herceg stjepan kosača, danijel vidović, ravnatelj, koncert, Mostar, Međunarodni dan osoba s invaliditetom, spc mostar, prijem, božićni prijem, Danilo Pavlović , Mostar, predstava, odgoda, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Josip Juratović, kosača, Herceg Stjepan Kosača, otvorena scena Kosača, Silente, Udruga građana Vrisak , Udruga Vrisak, Herceg Stjepan Kosača, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, advent, književna večer, vremenska prognoza, proljeće, vremenska prognoza, BIH, erotska komedija, hrvatski dom herceg stjepan kosača, vremenska prognoza, vrijeme, vremenska prognoza, kosača, filmovi, hrvatski dom herceg stjepan kosača, Akademski zbor Pro musica - Mostar, Akademski zbor Pro Musica, Mostar, Izložba

Nameće se pitanje tko svih godina od Mostara pravi grad slučaj, Mostarci sami, međunarodna zajednica ili političke stranke. Odgovor bio mogao biti svi pomalo, ali međunarodna zajednica najviše. 

Jer kao što je Dayton nametnuta "luđačka košulja" za BiH, tako je Statut luđačka košulja za Mostar. Priznao je to naknadno bivši visoki predstavnik Wolfgang Petritsch za Dayton, ali umjesto da se bar zastidi za ono što je činio za vrijeme svoga mandata, nedavno je u Mostaru dijelio lekcije i izražava čuđenje što Mostar nakon godinu dana nema gradonačelnika. 

Nema ga zato što je njegov nasljednik, u stilu klasične britanske kolonijalne politike i puno puta dokazane u praksi, napravio rješenje za Mostar koje ne funkcionira, a onda se svi kao čude što godinu dana nakon izbora Mostar nema gradonačelnik. 

Odgovor na to pitanje znaju naravno svi, kao i sadašnji visoki predstavnik Valentin Inzko koji nema mandata, ni snage, da skine luđačku košulju sa Mostara već uvjerava i sebe i nas da Mostaru još treba ta košulja, pa što košta građane da košta. 

A građani, koji najviše ispaštaju zbog politike dvostrukih mjerila koje u Mostaru i na Mostaru prakticira međunarodna zajednica zadnjih petnaest godina, su svoje mišljenje o Statutu i novim izborima u Mostaru po Izbornom zakonu koji važi u cijeloj zemlji kazali u anketi koju je proveo Bljesak.info u razdoblju od 20. studenoga do 2. prosinca ove godine.

Od 754 ispitanika njih je 610 ili čak 80,9 posto kazalo kako želi ukidanje nametnutog Statuta i provođenje izbora po Izbornom zakonu.

Samo 110 ispitanika ili njih 14, 6 posto misli suprotno, dok 34 anketirana ili 4,5 posto nema stava po tom pitanju.

poskok.info