GRAĐANI MOSTARA NEGODUJU Zabranjeno im da budu na sjednici koja se tiče Prostornog plana

Gradska vijećnica Mostar

Neformalna grupa građana „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“ oglasila se danas priopćenjem u kojem je oštro osudila Kolegij Gradskog vijeća Grada Mostara koji im nije dozvolio da nazoče sjednici GV Mostara koja će se održati 15, travnja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

"Mi, mještani sedam naselja Grada Mostara, članovi Neformalne grupe građana „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“ oštro i javno osuđujemo odluku Kolegija Gradskog vijeća Grada Mostara jer nam nisu dozvolili da prisustvujemo sjednici Gradskog vijeća zakazanoj 15.4.2024. godine s jednom točkom dnevnog reda „Analiza utjecaja na životnu sredinu u prigradskim naseljima nakon izmjene i dopune Prostornog plana Grada Mostara, kojim su planirana solarna postrojenja“.

Naime, danas smo dobili pismeni odgovor od Kolegija Gradskog vijeća Grada Mostara u kojem stoji sljedeće: „Svi zainteresirani građani svoje sugestije, mišljenja i prijedloge sa područja gdje se planiraju graditi solarna postrojenja mogu dostaviti vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara sa svog područja ili drugim vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara, koja će biti prezentirana na samoj sjednici, jer je kolegij mišljenja da su vijećnici predstavnici građana“.

Na ovaj način Kolegij Gradskog vijeća Grada Mostara ne uvažava ni mišljenja većine vijećnika koji su nam u prethodnom razdoblju dali punu podršku. Napominjemo kako je 29 od ukupno 35 vijećnika Gradskog vijeća Grada Mostara dalo pismenu podršku za održavanje tematske sjednice kao i sudjelovanje predstavnika mještana sedam mostarskih naselja istoj sjednici. Na taj bismo način dobili priliku prezentirati sve probleme s kojima se svakodnevno suočavamo zbog izgradnje elektroenergetskih objekata u blizini naših domova. 

Još jednom pozivamo sve predstavnike gradske vlasti da preispitaju svoju odluku i da udovolje našem zahtjevu te dozvole da se obratimo na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za 15.4.2024. godine", stoji u njihovom priopćenju.