Grad dobiva 9 državnih službenika, natječaja nema na službenoj stranici

Ljubo Bešlić natječaj
hercegovina.info

Sredinom siječnja objavljen je natječaj putem kojeg se traži devet novih državnih službenika u Gradu Mostaru. Isti će biti raspoređeni u Odjel za financije i nekretnine, Odjel za urbanizam i građenje te Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

S obzirom da je natječaj objavljen 13. siječnja, rok za prijave ističe danas. Ako za isti niste čuli, nemojte se čuditi. Ono što je sporno, jest činjenica da isti nije objavljen na službenim stranicama Grada Mostara, a uspjeli smo ga tek pronaći na stranicama Agencije za državnu službu Federacije.

Putem ovog natječaja traži se Viši stručni suradnik za planiranje i izvještavanje u Odsjeku za upravljanje jedinstvenim računom trezora u Službi za proračun i financije.

Odjel za urbanizam će primiti Višeg stručnog suradnika za urbanističko planiranje, stručnog savjetnika za građevinske propise (pravne struke), stručnog suradnika za građenje (građevinske struke) te stručnog savjetnika za katastar nekretnina.

Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove primit će višeg stručnog suradnika za proračun, stručnog suradnika za turizam, stručnog suradnika za komunalno-pravne poslove te sanitarnog inspektora.

Zašto je ovaj natječaj prošao mimo oka javnosti te zašto nije osigurana transparentnost pri objavi na službenim stranicama grada, a koja bi jamčila, koliko-toliko, pravednu natječajnu proceduru i konkurenciju, ostavljamo vama da zaključite.

Grad Mostar smo kontaktirali s upitom zašto isti nije objavljen na službenim stranicama grada, ali na naše mailove kao ni telefonske pozive jutros nisu odgovorili. Tek su poslijepodne poslali odgovor kako Agencija za državnu službu vodi postupak i ona objavljuje Natječaj na svojim stranicima i tri dnevna lista.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.