GRABI SE Ovako izgledaju police na kojima stoji ulje i brašno u mostarskom supermarketu

Prazne police
Hercegovina.info

Rat u Ukrajini sa sobom je donio i strah od globalne krize kod ljudi diljem svijeta. Ponovno se kao i na početku pandemije koronavirusa iz trgovina grabe osnovne životne namirnice. 

Prava pomama vlada za uljem i brašnom, koji doslovno nestaju s polica čim ih trgovci na iste poslože. Tako smo večeras u jednom supermarketu u samom središtu Mostara zatekli sablasno prazne police na kojima inače stoji ulje. Niti malo bolje stanje nije ni na policama s brašnom.

Prazne police

Uz samu policu kupcima je postavljena i poruka:

"Poštovani kupci zahvaljujemo vam jer vašu kupovinu obavljate racionalno, te vas molimo da prilikom jedne kupovine kupite maksimalno 5 litara ulja. 

Još prošli tjedan premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da postoje rezerve žita za tri mjeseca te pozvao građane da ne kupuje brašno u velikim količinama jer će se stvoriti vještačka nestašica budući da BiH ima ugovore sa Srbijom već 50 godina odakle se tradicionalno nabavlja pšenica te nema problema u uvozu.

Ima i ulja

“Na raspolaganju će biti onoliko koliko godišnje trošimo, ali ne i više od toga. Zato se mora voditi računa o internoj potrošnji koja treba biti u skladu s dosadašnjim navikama. Ulje je značajno poskupjelo, ali neće biti nestašice budući da Federacija troši oko 41 milijun litara, a tvornicau Brčkom je sama po sebi robna rezerva i proizvodi između 90 i 95 milijuna litara”, kazao je Novalić za čije riječi građani očito ne mare.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.