GORI JE SAMO BRAČ Zračna luka Mostar u siječnju ove godine imala je samo 5 putnika

Zračna luka Mostar Aerodrom
hercegovina.info

Zračna luka Mostar u siječnju ove godine imala je samo 5 putnika. Prema podacima Exyuaviation stranice, od Mostara je gori samo Brač koji nije imao niti jednog putnika u prvom mjesecu ove godine, dok je ispred hercegovačkog središta čak i Mali Lošinj koji je imao 7 putnika.

Kroz 24 luke u regiji u siječnju je prošlo 1.464.779 putnika.Dvije od njih, beogradska i prištinska - našle su se među 100 najprometnijih europskih luka, na 68. odnosno 99. mjestu, dok je zagrebačka odmah iza njih na 101. mjestu. Zračne luke u Beogradu, Prištini, Zagrebu, Podgorici, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Kraljevu zabilježile su rekordno najprometniji početak godine. 

Skopska zračna luka zabilježila je drugi najprometniji početak godine u povijesti. Glavni izlaz u Makedoniji primio je 152.753 putnika u siječnju, što je 0,3% više u odnosu na 2019., ali manje od 6,9% u odnosu na rekordnu izvedbu 2020., neposredno prije nego što su se učinci pandemije koronavirusa počeli osjećati diljem Europe i sektora putovanja.

Zračna luka Mostar nastavila je razočaravajući niz tijekom mjeseca. Podsjetimo, Zračna luka Mostar pet putnika imala je i u studenom prošle godine, što je najslabiji učinak u tom mjesecu u više od desetljeća.