FOTO  I ovo malo duše ...

Mostar, trim staza, Smeće

Ne tako davno mostarska Trim staza, popularna "Trimuša", koja se nalazi u neposrednoj blizini Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu, nakon dugo vremena osvanula je u malo boljem svjetlu.

Naime, godine i godine su prolazile dok Gradska uprava nije odlučila, poboljšati stanje na ovom jedinom preostalom mjestu u gradu gdje beton nije zavladao, pa je duž staze postavljena rasvjeta i uređen je parking prostor na samom ulazu.

Mostarski rekreativci (a i skoro svi članovi mostarskih sportskih klubova) koji koriste stazu sa oduševljenjem su gledali na sve što se uradilo, ali nakon kratkog vremena to oduševljenje je s razlogom nestalo.

Mjesto na kojem je predviđeno da se "pune pluća", postalo je ni više ni manje već jedno veliko odlagalište smeća. Parking prostor postao je okupljalište svakakvih grupa i grupica mladeži koja u noćnim satima upriliče svakojake "partyje", iza kojih se može zateći svega i svašta.

Nažalost, nitko od nadležnih ne obraća pozornost na ovaj problem. Gradski oci očigledno "pune pluća" na nekim drugim livadama i šumama, jer da dolaze na Trim stazu vjerojatno ne bi izgledala kao izgleda. Očigledno je da ovaj dio grada rijetko obilaze u kasnim satima i policijske patrole, jer bi se sigurno našlo "nešto materijala" i za njih.

A šlag na kraju je saznanje do kojeg smo došli, a to je da Gradska uprava u svom planu čiščenja grada, koje vrši poduzeće Parkovi, za ovu godinu uopće nije predvidjela čišćenje Trim staze, pa samim tim niti komunalci (pošto im se neplaća) ne zalaze u nju, što znači da se zadugo neće očistiti.

Zamislite da netko napravi kuću, a uopće je ne čisti. Nemožete zamisliti? Nažalost i ne morate samo posjetite mostarsku Trim stazu.

Mostar,trim staza,Smeće

                  Kako slučajnom prolazniku objasniti za koji sport su Gradski oci predvidjeli ovo igrališe?

 

Mostar,trim staza,Smeće

                  Pozitivan lik. Skupljač boca "odradio" više posla nego Grad i komunalno poduzeće zajedno

 

hercegovina.info