FIKTIVNE PRIJAVE Policija u Mostaru dostavila tužiteljstvu izvješća, formirano devet predmeta

Izbori Mostar
hercegovina.info

Policija je županijskom tužiteljstvu sa sjedištem u Mostaru dostavila izvještaje o fiktivnim prijavama birača na lokalnim izborima u Mostaru zbog čega je formirano devet predmeta na kojima rade tužitelji, potvrdili su u utorak službeni izvori.

"Rade se provjere navoda iz prijava. Policija je dostavila izvješća na kojima rade tužitelji", potvrdilo je županijsko tužiteljstvo prema čijem tumačenju se zapravo još uvijek ne radi o istrazi, nego provjerama po prijavama koje su uputile političke stranke. MUP Hercegovačko-neretvanske županije potvrdio je kako je prošloga tjedna dostavio izvješća o nezakonitostima s lokalnih izbora u Mostaru.

"Nakon rada na terenu podneseni su izvještaji o kaznenome djelu", naveo je MUP HNŽ-a. Zbog kompromitiranja izbornog procesa u Mostaru predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović pozvao je u ponedjeljak zapadne dužnosnike da reagiraju i zaustave daljnje zloporabe. Gotovo mjesec dana nakon održanih lokalnih izbora u gradu na Neretvi Središnje izborno povjerenstvo nije objavilo konačne rezultate, javila je Hina.

Hrvatske stranke upozoravaju kako su se bošnjački birači masovno fiktivno prijavljivali u većinska hrvatska gradska područja, čime su utjecali na izborni rezultat. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) uopće nije reagiralo na te prijave, no naložilo je ponovno brojanje listića u većinskim bošnjačkim gradskim područjima gdje su utvrđene brojne nepravilnosti.