EVO I ZAŠTO Roditelji poginulih branitelja u Mostaru imaju povlašten status za parking, a supruge i djeca ne

MO Parking
Hercegovina.info

Među onima koji u Mostaru imaju povlašten parking su posebne grupe korisnika, odnosno fizičke osobe-stanari koji su umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu koji nije viši od iznosa najniže mirovine, kao i roditelji poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata i neratni invalidi s invaliditetom od 70% s ortopedskim dodatkom kao i osobe s invaliditetom od 80% i više. 

Od naših čitateljica, odnosno supruga poginulih branitelja, dobili smo upit zašto i one nemaju povlašten status poput roditelja istih.

"Telefonskim putem sam od Mo Parkinga i nekih vijećnika pokušala saznati zašto roditelji poginulih branitelja imaju pravo na povlašten parking, a supruge nemaju. Nažalost svi me prebacuju na nekog drugog i tako idemo u krug. Zanima me je li ovo urađeno jer su oni svjesni da su skoro vi roditelji branitelja do sada umrli, a žene su žive, pa im je stalo do uštede", upitala nas je jedna od građanki.

Odgovor smo potražili kod direktora MO Parkinga Ivana Barbarića.

MO Parking

"Odluka Gradskog vijeća je takva, ono ju donosi i Mostar Parking postupa po njoj", rekao nam je kratko Ivan Barbarić.

Stvar nam je pojasnio Ibro Husnić predsjednik Komisije za posebne kategorije stanovništva.

"Mi iz Komisije jesmo raspravljali o tome da cijele obitelji budu povlaštena kategorija. No, odluka predlagača je ta da bi time bio prevelik broj privilegiranih. Niti jedan grad u BiH nema privilegiju na taj način. Na osobnom primjeru mogu reći kako imam sestru koja ima četvero djece i u toj je situaciji. No, primjerice, mi imamo neke druge privilegije u odnosu na druge gradove, a one se odnose na 70 postotne invalide koji će simbolično plaćati parking", kaže Husnić.

MO Parking

"Uskoro ću biti na koordinaciji i predložit ću da se supruge poginulih stave među također kao povlaštena skupina. Vidjet ćemo može li ta odluka biti prihvaćena i provedena. Nama kao Komisiji to nije problem zatražiti, a pitanje hoće li proći. Odluka je sad u ovom trenutku takva, ali nije konačna. Ostaje još prostora za dogovore i izmjene", rekao je Husnić za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.