VIDEO  Evald Krnić pobjednik ovogodišnjih skokova sa Starog mosta

Skokovi sa Starog mosta
Fena

Pobjednik tradicionalnih ovogodišnjih 457. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru je Evald Krnić iz Podgorice, a drugo mjesto osvojio je Ahmet Stupac, koji je nova mostarska lasta.

U skoku na noge prvi je Igor Kazić iz Mostara, a drugi je Emil Tiro. Najmlađi skakač bio je Nidal Salčin.

Pobjednik Evald Krnić je izrazio nadu kako će se skakači izboriti za svoje mjesto u svijetu sporta, prenosi Fena.

Skokovi sa Starog mosta

- Malo je nezahvalno jer ovo je nezvaničan sport. Ali nadam se, vidite i sami da se rodilo mnogo profesionalnih takmicara. Ne mora biti to kvantitet, da bude više natjecatelja. Radi se o kvaliteti. Mislim da će kroz par godina sve više da se iskristališe - izjavio je Krnić.

Natjecala su se 33 skakača iz zemalja regije, 15 u skoku na noge i 18 na glavu.
Natjecanje je održano u dvije serije, a svaki skok praćen je pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Alica Jakirović (predsjednik),  Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogičević.Počasni član žirija bio je poznati boksač Damir Beljo.

Skokove prati više tisuća posjetitelja okupljenih na platnu ispod Starog mosta. Natjecanje je skokom otvorila djevojčica Tara Vesić, 14-ogodišnjakinja iz Beograda koja je prošle godine prvi put skočila s mostarskog mosta.

Sadržaj se učitava...

Tara je medijima kazala kako se ne boji visina, a ideju da dođe u Mostar na skokove dala joj je majka.

Skokovi sa Starog mosta

Predsjednik Udruge skakača u vodu ''Mostari'' Lorens Listo je kazao kako napokon, nakon više od 10 godina, imaju novu mostarsku lastu - Ahmeta Stupca te se nada kako će tradicija privući još mladih skakača.

Večeras će se ispod Starog mosta održati svečanost i bakljada odnosno skokovi s bakljama, koji su najavljeni za 22 sata.