EKOLOGIJA Američki veleposlanik u mostarskoj gimnaziji promovirao ekološki projekt

Eric Nelson u Američkom kutku
Eric Nelson u Američkom kutku
American Corner/Facebook

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Eric Nelson nazočio je prezentaciji ekološkog projekta "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" u Američkom kutku u Mostaru, nakon čega je posjetio građane koji od prošle godine prosvjeduje ispred odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara.

"Kad god putujem Bosnom i Hercegovinom uvijek me zapanji nevjerojatna ljepota vaše zemlje. Tu su neke od najstarijih šuma i najljepših rijeka Europe, ali prečesto se događa da su rijeke zaprljane plastičnim vrećicama i drugim smećem, a pogled na planine skriven je smogom", poručio je veleposlanik Nelson u videu objavljenom na Facebook stranici Veleposlanstva SAD-a.

Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine mogle bi nestati ako njezini građani, mladi i stari, ne budu vodili računa o njim, dodao je.

https://www.facebook.com/usembassy.bih/videos/1069008993442445/UzpfSTkxMTgwOTMwMjIxNjg2MzoyOTY1MzU4ODUzNTI4NTU0/

Američko veleposlanstvo stoga je u suradnji s nevladinom organizacijom "Ruke" pokrenulo eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" te je pozvalo pojedince, institucije, škole i nevladine organizacije da tijekom ove godine očiste i poboljšaju neku zapuštenu javnu površnu ili na neki dugi način doprinesu učinkovitijem korištenju energije i poboljšanju kvalitete zraka.

"U povodu 25. godišnjice mira u BiH naš je cilj da širom zemlje angažiramo 25.000 volontera koji će zajedničkim djelovanjem iskazati brigu i ljubav prema prirodnim ljepotama ove zemlje. Ovaj eko izazov prilika je za mladi ljude da pokažu da im je stalo i da su spremni biti sljedeća generacija lidera", istaknuo je američki veleposlanik.