VIDEO  Džeparenje u Mostaru je problem koji može ostaviti posljedice na turizam

Džeparošice Mostar
Hercegovina.info

S prvim toplim danima počela je i turistička sezona u Mostaru. Ono što bi trebalo biti dobar početak za turističke radnike uglavnom se pojavom većih grupa turista pretvara u noćnu moru zbog sve češćih slučajeva džeparenja. Posljednji veći slučaj krađe zabilježen je, prema podacima MUP-a HNŽ, 1. svibnja kada je bez osobnih dokumenata, bankovnih kartica i 900 eura ostala talijanska državljanka.  Turistički radnici pozivaju nadležne da hitno nađu rješenje, donosi BHRT.

Sadržaj se učitava...

Ovim problemom najviše su pogođeni turistički vodiči čije grupe su najčešće meta džeparoša. Metoda je uvijek ista, kaže turistički vodič Dženan Duraković. Džeparoši se umiješaju među turiste dok se kreću u grupama i kradu im telefone, novčanike i nakit. 

"Gubimo kontakte, gubimo poslovne relacije s mnogobrojnim agencijama, dolaze nam crveni alarmi od raznih turoperatera da se izbjegava Mostar kao turistička destinacija upravo zbog džeparenja. Sjećam se kada je Mostarom operirao broj od dvije-tri džeparošice, sada je taj broj već narastao na 15-20 osoba", ističe Duraković.

Nerijetko, kaže Duraković, vodići sami savladaju džeparoše i zadrže ih do dolaska policije. Ono što je na koncu potrebno je dugoročno rješenje, jer se, kako kaže, radi o organiziranim grupama zbog kojih vodiči dobivaju prijetnje.

"Oni su dovoljno razočarani po pitanju gubitka dokumenata gdje moraju provesti cijeli dan u stanici, zatim ostat bez novca, bez dokumenata i to je proces koji svakako narušava ugled grada. Dakle ovo je pitanje i problem koji se treba što prije riješiti", naglašava Duraković.

Turistički vodiči okupljeni u neformalno udruženje obratili su se otvorenim pismom na više adresa. Pisali su Gradskoj upravi i Turističkoj zajednici Grada Mostara. Iz Gradske uprave uputili su na Iz turističke zajednice Grada Mostara upozoravaju na velike posljedice koje ovaj problem može ostaviti na turizam.

"Ja sam poslala dopise Gradu Mostaru, MUP-u, nadležnim institucijama i ovim putem ih pozivam na suradnju da riješimo ovaj problem. Dakle mi možemo biti zadovoljni turističkom sezonom, ali taj intenzitet društvenih mreža gdje će turisti zasigurno reći da su pokradeni, to se vrlo brzo širi i takav imidž Mostaru i BiH apsolutno ne treba", navodi Elvira Ćemalović, direktorica Turističke zajednice Mostar.

O ovom pitanju raspravljalo se i na protekloj sjednici Skupštine HNŽ. Zastupnik Harun Kurtović podnio je inicijativu pred skupštinom za hitno iznalaženje rješenja za ovaj problem. Posebno se referirajući na reakciju MUP-a HNŽ.

"Mislim da bi oni prvenstveno ovaj problem trebali tretirati na drugi način jer sada ga tretiraju kao oblik prekršaja, a smatram da je to organizirana priča i mislim da MUP treba konkretno ući u srž problema i pristupiti na način da se dokaže da je to organizirani kriminal", kaže Harun Kurtović, zastupnik u Skupštini HNŽ.

Problem je ipak sustavan i puno širi i od samog MUP-a kojem već dugo nedostaje policijskih službenika, a posebno zabrinjava činjenica da će ih u idućoj godini biti još manje jer, kako je ranije najavljeno, više od 300 policajaca tijekom 2025. će otići u mirovinu.