DOM ZDRAVLJA MOSTAR Test u svrhu prelaska granice 32 marke

DOM ZDRAVLJA MOSTAR Test u svrhu prelaska granice 32 marke
hercegovina.info

Obzirom da smo dobili puno upita u vezi komercijalnog testiranja, iz Doma zdravlja Mostar objavili su još nekoliko  informacija kako bi razjasnili procese testiranja.

"PCR testiranja se rade kao i do sada, isključivo na liječničku uputnicu i ona su besplatna. Dakle, ukoliko imate simptome Covida, bili ste u kontaktu sa zaraženom osobom ili slično javljate se svome obiteljskom liječniku koji Vas potom upućuje na testiranje. PCR testiranja se rade na parkingu iza Franjevačke crkve u vremenskom terminu od 8:30 do 9:30 sati.

Komercijalno testiranje se radi isključivo u svrhu putovanja, odnosno prelaska granice i na osobni zahtjev. Tada se rade brzi antigenski testovi (bez obzira je li osoba ranije bila pozitivna na korona virus ili ne), oni prikazuju jeste li trenutno pozitivni ili negativni kako (ne) biste mogli putovati. Cijena komercijalnog testa za BH državljane iznosi 32 KM, dok za druge državljane iznosi 40 KM, a test se nalazi za listi testova odobrenih od strane EU.

Uzimanje uzoraka je svakim radnim danom od 8 do 10 sati ispred laboratorija Doma zdravlja Mostar, dok nalaz možete podići istog dana iza 12 sati. Testovi se mogu izdavati na engeskom i njemačkom jeziku Za ove testove se ne treba naručivati, potrebno je predočiti dokaz o uplati prije samog uzimanja uzorka. Po izdavanju nalaza brzog antigenskog testa - isti vrijedi 48 sati u svrhu prelaska granice

Komercijalno serološko testiranje se radi iz krvi i njime se utvrđuje prisustvo  antitijela na koronavirus. Sa serološkim nalazom se NE MOŽE PUTOVATI, bez obzira na prisustvo antitijela te se on radi na osobni zahtjev ukoliko želite znati imate li antitijela. Cijena ovog testiranja iznosi 36 KM", priopćili su iz Doma zdravlja Mostar.

Podaci za uplatu:
Primatelj: Dom zdravlja Mostar
Adresa: Hrvatskih branitelja b.b.
Žiro račun: Unicreditbank 3381002200835447

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.