DOM ZDRAVLJA MOSTAR "Naše djelatnice postaju žrtve verbalnog i prijetnji tjelesnim nasiljem"

Dom zdravlja Mostar
Hercegovina.info/Ilustracija

Doma zdravlja Mostar večeras se kratkim priopćenjem obratio svojim korisnicima i svim građanima. Kako kažu iz ove zdravstvene ustanove, zbog cijepljenja su njihove djelatnice izložene verbalnom nasilju i prijetnjama.

"Obzirom na sve češće incidente u okviru cijepljenja u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, najljubaznije vas molimo da poštujete vaše termine, red i suzdržite se od svih oblika neprimjerenog ponašanja. Naše djelatnice su izložene velikom pritisku i postaju žrtve verbalnog nasilja i prijetnji tjelesnim nasiljem", ističu iz Doma zdravlja.

Za primjer su naveli današnji događaj.

"Danas smo imali jedan takav slučaj gdje je djelatnica izašla s cjepivom na parking kako bi cijepila nepokretnu osobu u automobilu te zbog pogrešno protumačene svrhe postala izložena gore navedenim oblicima nasilja", dodaju.

Mole za strpljenje.

"Apeliramo na strpljenje, dosljednost i primjereno ponašanje. Poštujte vrijeme kada ste naručeni, nemojte dolaziti ranije i stvarati gužve te dajte prednost i pomozite osobama s poteškoćama", poručili su iz Doma zdravlja Mostar.