DOM ZDRAVLJA MOSTAR "Blago povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama"

Dom zdravlja Mostar
hercegovina.info

Posljednjih dana u cijeloj Bosni i Hercegovini veći broj ljudi žali se na stomačne tegobe. Nije riječ o nečemu što bi nas trebalo zabrinjavati budući da se radi o pojavi koja je karakteristična za kraj ljeta, odnosno početka jeseni.

Iako brojni ove probleme prebole i bez odlaska liječniku, ipak se zatraži i liječnička pomoć. Tako je i u Domu zdravlja Mostar.

"Blago je povećan broj pacijenata koji se javljaju zbog stomačnih tegoba", odgovorili su iz Doma zdravlja Mostar za Hercegovina.info.

"Riječ je o virusa koji prouzroči stomačne tegobe u smislu povraćanja, dijareje i blago povišene tjelesne temperature", dodali su.

Od stomačnog ili rotavirusa najčešće obolijevaju djeca školske ili vrtićke dobi, no lako se prenosi i na one starije. Oboljenje najčešće traje od tri do osam dana, a liječnici za vrijeme trajanja istog preporučuju dovoljan unos tekućine i čajnu dijetu. Ukoliko su simptomi izražajniji, naročito kod onih koji boluju od dijabetesa i nekih drugih bolesti, potrebno se što prije javiti svom liječniku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.