DOKTOR KAPETANOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Stanje je dobro i zadovoljavajuće, svi skupa čuvajmo ovu dobru situaciju

Edin Kapetanović
hercegovina.info

Epidemiološka slika na području koje je pod nadzorom Doma zdravlja Stari Grad Mostar je stabilno i zadovoljavajuće, kaže za hercegovina.info v.d. direktora Doma zdravlja dr. Edin Kapetanović.

Na tom području jedini pozitivni je slučaj jednog nogometaša Veleža, što je za hercegovina.info potvrdio i direktor Rođenih Džemil Šoše.

"Osim slučaja koji ste naveli, a tiče se nogometaša Veleža, nema niti jedan drugi sumnjiv niti pozitivan slučaj koronavirusa na području kojeg kontrolira Dom zdravlja Stari Grad. Trenutnu situaciju možemo ocijeniti stabilnom i zadovoljavajućom", kaže dr. Edin Kapetanović za hercegovina.info, te dodaje.

"Nitko od nas ne može garantirati da će takva situacija ostati i dalje s obzirom na okolnosti u kojima živimo, radimo i komuniciramo."

U Veležu su nam rekli da je njihov nogometaš bio na putovanju u Srbiji.

"Tako je. To je uvezeni slučaj koronavirusa. Njegovi primarni kontakti, su u izolaciji. No, taj nogometaš se osjeća odlično, bez ikakvih tegoba i nadati se da će tako i ostati."

Doktorica Andrea Jurić i dalje prati epidemiološku sliku na tom području.

"Mi smo s doktoricom Andreom Jurić u stalnom kontaktu, posebice ako se radi o malo kompleksnijim situacijama i slučajevima. Ona je zaista ekspert i od velike nam je pomoći."

Rekli smo kako se ovaj nogometaš osjeća odlično. Je li to može biti znak da koronavirus slabi?

"U jednu stvar možemo biti sigurni. S obzirom da je pacijent bez simptoma, smanjena je mogućnost prenošenja Covida na druge osobe. Hoće li on ostati bez simptoma teško je za predvidjeti. A što se tiče toga je li možda koronavirus slabi ili prelazi u prehladu kako neki drugi stručnjaci govore, no, za takve tvrdnje moramo imati malo jače argumente", kaže dr. Kapetanović te poručuje.

"Kao dugogodišnji liječnik, zamolio bih ljude da ovu sadašnju dobru situaciju svi skupa čuvamo i da sve moguće potencijalne rizike izbjegnemo ukoliko je to moguće. Mjesta pretjeranog okupljanja ljudi, koja nisu potrebna trebamo pod svaku cijenu izbjegavati", zaključio je dr. Edin Kapetanović u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.