FOTO  DOČEKALO SE Postavljen završni sloj asfalta u glavnoj ulici prema SKB Mostar

Asfaltiranje ulice kralja Petra Krešimira IV
Hercegovina.info

Nakon višemjesečnih radova u dijelu ulice kralja Petra Krešimira IV, od raskrižja kod zgrade 'Spajalica' do stadiona pod Bijelim brijegom, danas je konačno postavljen habajući, završni sloj asfaltne podloge.

U proteklom razdoblju radilo se na kompletnoj izmjeni vodovodnih i kanalizacijskih mreža, razvođenju nove elektromreže, potom mreže kablovskih i telekomunikacijskih operatera. Treba istaknuti kako su se radnici u dijelovima ulice susreli sa 'divljim' priključcima koji nisu bili ucrtani u dokumentaciju, te je i to dijelom usporilo rekonstrukciju.

Ovaj dio ulice je, umjesto dosadašnjeg uništenog nogostupa, dobio kompletan novi dio za pješake, novu rasvjetu, ivičnjake, te je danas postavljen i završni sloj asfalta.

Preostao je još završni dio radova od križanja ulice ispod stadiona do 'malih' stepenica koje vode prema Bijelom brijegu, te postavljanje nedostajućeg dijela horizontalne i vertikalne signalizacije. 

Inače, ovaj dio ulice je glavna prometnica prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, te će rekonstrukcijom iste biti olakšan i ubrzan pristup toj medicinskoj ustanovi.