DJELATNICI JP KOMUNALNO MOSTAR "Teško nam je razumjeti motiv ovakvih postupaka"

Kontejner JP Komunalno Mostar
Screenshot

Djelatnici JP Komunalno Mostar zbog prizora na koje su naišli, uputili su zamolbu svim građanima za pravilno odlaganje otpada. Oni su jučer upozorili Mostarce da pripaze na vrstu otpada koju odlažu u kontejnere.

"Poštovani sugrađani, želimo vas podsjetiti na izazove s kojima se svakodnevno susreću naši vrijedni djelatnici JP Komunalno d.o.o. Mostar. Naš tim koji je zadužen za odvoz otpada često se suočava s različitim neugodnim situacijama koje dodatno otežavaju njihov već težak posao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molimo vas da obratite pažnju na vrste otpada koje odlagate u kontejnere.  Učestalo pronalazimo neprimjeren otpad kao što je zemlja ili kruti otpad, koji ne samo da otežava posao naših djelatnika, već i uzrokuje štetu na kontejnerima i posebnim vozilima za odvoz otpada. Ovakva šteta može rezultirati visokim troškovima popravka, što je dodatni teret za našu zajednicu.

Molimo vas da pokažete razumijevanje i suradnju kako bismo zajedno osigurali da naš grad ostane čist i uredan. Pridržavajte se pravila o pravilnom odlaganju otpada i doprinesite time ne samo očuvanju okoliša, već i olakšavanju posla ljudima koji se svakodnevno trude da Mostar bude ljepši i čišći. Zajedno možemo napraviti razliku", istaknuli su.

No, do pojedinaca njihova obavijest očito nije stigla, jer je djelatnike JP Komunalno jutros dočekao novi ružan prizor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Danas smo, na istom mjestu, nažalost, zatekli još gori prizor. U četiri kontejnera pronađena je veća količina zemlje, što znatno otežava naš rad i pružanje kvalitetnih usluga koje naša zajednica zaslužuje. Ovim putem želimo još jednom apelirati na svijest i odgovornost svih naših sugrađana. 

Teško nam je razumjeti motiv iza ovakvih postupaka, koji nisu samo nepoštivanje zajedničkih resursa, već i direktno ometanje čistoće i urednosti našeg grada. Kontejneri su namijenjeni isključivo za kućni otpad, a ne za odlaganje zemlje ili bilo kojeg drugog materijala koji može ometati njihovu pravilnu upotrebu. Molimo sve sugrađane da se suzdrže od ovakvih i sličnih postupaka te da zajedno radimo na očuvanju čistoće našeg okoliša. Samo zajedničkim snagama i odgovornošću možemo očuvati čistoću i ljepotu našeg grada", poručili su.