Djelatnici Gradske uprave Grada Mostara ovo ljeto će ipak na “ferragosto”

Gradska vijećnica Mostar
hercegovina.info

Djelatnici Gradske uprave Grada Mostara od 18. srpnja do 12. kolovoza će na kolektivni godišnji odmor. Iz Grada su danas obavijestili građane kako će se u vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora rad sa strankama na šalterima na lokacijama: Ulica Adema Buća 17 (Centar za usluge građanima), lokacije svih šest područnih ureda i osam mjesnih ureda odvijati u terminu od 08:30 do 13 sati.

Zanimljivo je to kako je prošle godine za djelatnike Gradske uprave Grada Mostara kolektivni odmor bio ukinut.

"Ne možemo dopustiti da Gradska uprava Mostara ima “ferragosto”. To očito pokazuje da mi ne razumijemo naše majke, strine, tetke koje rade u trgovinama i koje ne mogu izaći s posla kada im padne na pamet. Treba pokazati sentiment prema našim građanima jer smo servis, a ne izolirani od njih", napisao je tada na svom Facebooku vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Mostara Marko Novak.

On je svojim statusom tako pohvalio gradonačelnika Kordića koji je izmijenio praksu i prihvatio njegovi inicijativu da Gradska uprava ima skoro jednomjesečni kolektivni odmor, zbog čega je bilo otežano ostvarivanje određenih usluga. Bila je to jedna o prvih odluka novog gradonačelnika.

No, ove godine ipak se ide na kolektivni godišnji odmor.

"Ja sam prošle godine podnio tu inicijativu i gradonačelnik ju je prihvatio razmišljajući isto kao i ja da se donesu promjene. No, teško je promijeniti cijeli sustav odjednom. Pokazalo se prošle godine nepraktičnim. Stoga je ove godine odluka o ukidanju godišnjeg odmora stavljena ad-acta, da dok se ne poslože neke stvari unutar kadrovske politike Grada Mostara unutar gradske administracije. Od primjene te odluke se nije odustalo", kaže Mario Novak za Hercegovina.info.

On i dalje stoji pri svom razmišljanju.

"Iako se pokazalo da treba pričekati još malo, ja se s tim ne slažem i za ukidanje sam kolektivnog godišnjeg odmora. Nema ga niti jedno javno poduzeće u državi. I dalje sam na tom tragu i ne odustajem od toga", rekao je mostarski vijećnik Marko Novak za naš portal.

Na stranicama Grada Mostara objavljen je i popis službenika i namještenika koji će ostvariti radno dežurstvo u vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, a isti možete pročitati OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.