Dio Hercegovine od sinoć bez struje, radi se pojačano na uklanjanju kvarova

Struja
hercegovina.info

Uslijed olujnog nevremena, izazvanog jakim vjetrom, u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do prekida u isporuci električne energije na više mjesta na području HNŽ-a.

"Do prekida je došlo na srednje-naponskoj mreži Stolac: dio DV Domanovici bio je bez napona od 03:00 do 9:00, dok je još uvijek bez napona TS Trijebanj.

Što se tiče Mostara, DV Studenac, od. Raška Gora od 09:17 je u prekidu, dok je DV Žito od 23:00 sata u prekidu.   

Neum: DV Gornje Hrasno, od sinoć je bez napajanja
Ravno: DV Ravno i DV Slano su bez napajanja.

Na području Rame, tijekom noći došlo je i do većeg broja kratkotrajnih ispada na srednje-naponskoj mreži.

Također, prisutan je veći broj kvarova na nisko-naponskoj mreži. Trenutni broj kvarova: Mostar 3, Čapljina 8, Čitluk 9, Stolac.

"Svi timovi za otklanjanje kvarova trenutno su na terenu i rade kako bi se nastali kvarovi što je moguće prije otklonili.  Prekida u isporuci bilo je i na području HBŽ-a i SBŽ-a, također uslijed nevremena. Brzom reakcijom naših timova, na tom području uspostavljena je uredna opskrba električnom energijom. U ŽP i ŽZH opskrba je uredna. 

S obzirom da je u HNŽ došlo do ekstremnog nevremena, što je izazvalo prekid u isporuci električne energije na širem području, pojačan je broj timova na terenu i sve poduzimamo da se kvarovi što prije otklone", poručili su iz Elektroprivrede HZHB za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.