Dio Hercegovine od sinoć bez struje, radi se pojačano na uklanjanju kvarova

Dio Hercegovine od sinoć bez struje, radi se pojačano na uklanjanju kvarova
hercegovina.info

Uslijed olujnog nevremena, izazvanog jakim vjetrom, u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do prekida u isporuci električne energije na više mjesta na području HNŽ-a.

"Do prekida je došlo na srednje-naponskoj mreži Stolac: dio DV Domanovici bio je bez napona od 03:00 do 9:00, dok je još uvijek bez napona TS Trijebanj.

Što se tiče Mostara, DV Studenac, od. Raška Gora od 09:17 je u prekidu, dok je DV Žito od 23:00 sata u prekidu.   

Neum: DV Gornje Hrasno, od sinoć je bez napajanja
Ravno: DV Ravno i DV Slano su bez napajanja.

Na području Rame, tijekom noći došlo je i do većeg broja kratkotrajnih ispada na srednje-naponskoj mreži.

Također, prisutan je veći broj kvarova na nisko-naponskoj mreži. Trenutni broj kvarova: Mostar 3, Čapljina 8, Čitluk 9, Stolac.

"Svi timovi za otklanjanje kvarova trenutno su na terenu i rade kako bi se nastali kvarovi što je moguće prije otklonili.  Prekida u isporuci bilo je i na području HBŽ-a i SBŽ-a, također uslijed nevremena. Brzom reakcijom naših timova, na tom području uspostavljena je uredna opskrba električnom energijom. U ŽP i ŽZH opskrba je uredna. 

S obzirom da je u HNŽ došlo do ekstremnog nevremena, što je izazvalo prekid u isporuci električne energije na širem području, pojačan je broj timova na terenu i sve poduzimamo da se kvarovi što prije otklone", poručili su iz Elektroprivrede HZHB za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.