DAVID ČERKEZ Najbolji igrač Valoranta u Bosni i Hercegovini

David Čerkez, gaming, igrice
Ilustracija

Da život piše čudne priče mogli smo se uvjeriti u svakodnevnim situacijama i trenutcima.

Od dječačkog sna, tastature i miša u rukama, do trenutno najboljeg igrača Valoranta u Bosni i Hercegovini.

Njegovo ime je David Čerkez, dolazi iz Mostara i ima samo 16 godina, u gaming svijetu poznatiji kao „5YNC“, i on je trenutno najbolji igrač u Bosni i Hercegovini, a to govori i najveća eSports platforma – FACEIT, na kojoj je on prvi u Bosni i Hercegovini.

Osim što ga to diže na vrh, najveća eSports organizacija iz Hrvatske prepoznala je njegov rad, trud i potencijal kao novu nadu eSports scene,te potpisala ugovor sa njim.

David Čerkez,gaming,igrice

Riječ je o organizaciji čije je središte u Hrvatskoj te koja se pokazala i dokazala i na svjetskoj sceni – Fantastic Esports.

David je kako kaže od svoje 6 godine krenuo u gaming svijet,od joysticka pa kasnije do tastature i miša pa danas do profesionalnog igrača. Esports kao što znamo sve više dobiva utjecaja u svim zemljama svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini, a David je jedan od primjera kako mladi, ali uspješni ljudi mogu predstavljati našu zemlju u najboljem svijetlu.

„Iza sebe imam ostvarenu profesionalnu karijeru u Zuli te puno osvojenih prestižnih turnira gdje su mi konkurirali najbolji igrači iz svih zemalja“,  kaže David, ali ipak se nakon dužeg vremena odlučio prebaciti na Valorant, igricu koja je digla čitav svijet na noge.

Iza sebe već ima osvojen V MATRIX CUP s nagradom od 500 dolara.
Kako kaže,nada se da će esports dobiti neku novu dimenziju u Bosni i Hercegovini, pa tako i na Balkanu.

Osim timskih treninga,vježbanja, davanja 100 posto sebe u to što radi, David je također pozvan za najprestižniju ligu u području Valoranta – Valorant Pro Division, gdje se nalaze svi najbolji profesionalni igrači ove igrice,koji trenutno su u top 5 najboljih na svijetu. Ne sumnjamo ni da će David jednog dana biti
na toj listi, a mi mu želimo sreću u tome.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.