Covid pacijenti više se ne liječe na Bijelom Brijegu

Bolnica na Bijelom Brijegu
Hercegovina.info

S poboljšanjem epidemiloške situacije u Hercegovini, gdje je zanemariv broj novozaraženih zatvorili su se i na "vrat na nos" otvarani odjeli na Bijelom Brijegu. Tako u centralnoj zgradi Sveučilišne kliničke bolnici (SKB) Mostar više nema pacijenata s koronavirusom.

"Klinike koje su u proteklom razdoblju svoje prostorije ustupile za liječenje covid bolesnika vraćene su u prvobitno stanje te se, stoga, u glavnom medicinskom objektu na Bijelom Brijegu više ne liječe covid bolesnici", potvrdili su za Hercegovina.info iz SKB Mostar.

Trenutačno su svi covid bolesnici, njih 14, hospitalizirani u Covid bolnici SKB Mostar (Stara kirurgija). 20. svibnja Sveučilišna klinička bolnica Mostar počela je s postupnim pružanjem redovitih specijalističko konzultativnih i dijagnostičkih pregleda. Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u prekinuli su generalni štrajk, te potpisali kolektivni ugovor sa ministrom zdravstva u HNŽ-u, te se u svakom pogledu situacija u zdravstvenom sektoru normalizira. 

Za tri dana u HNŽ-u je zabilježeno svega desetero novozaražnih, dok je u ZHŽ-u samo jedna osoba pozitivna na koronavirus. Treba kazati da je zbog poboljšanja epidemiološke slike u Federaciji ukinut i policijski sat. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.