ČITATE LI JAVNE POZIVE Pravoslavni Božić upao u tajming sajma u Šetalištu

Advent u Mostaru, Ana Rita Puljić, Advent u Mostaru, vijesti
Arhiva

Kako sada stvari stoje Advent će se Mostaru zvati Advent, a trajat će osam dana duže nego je planirano. U prvom javnom pozivu Grada Mostara za predlaganje zabavnog programa u okviru manifestacije Advent u Mostaru 2021. i doček Nove 2022. na otvorenom pozvani su zainteresirani da prijave zabavne programe u razdoblju od 15.12.2021. do 02.1.2022.

Uslijedila je hajka da je Srbima ukraden Božić u Mostaru, kao da najradosniji blagdan u kršćana ima veze sa sajmovima, i sve se ispolitiziralo na GV Mostara. Dr. Milivojević tražio je da se produži vrijeme trajanja Adventa. 

“Moja je inicijativa da se Advent 2021. nazove kao i ranije Advent Zimski grad i da trajanje Adventa bude produženo za sedam dana i traje do 9. siječnja 2021”, kazao je Milivojević na jednoj od zadnjih sjednica Mostara.

Gradonačelnik je bio ustrajan da svatko slavi svoje blagdane. 

“Razgovarali smo na način što bi Adventu dodavali još neki dodatni naziv, kako bi nekome možda udovoljili i napravili miks nečega da budu svi zadovoljni, a na kraju i povijest nedavna, i povijest bivše države nas je naučila gdje god smo probali praviti neke surogate, i podilaziti da to nije dobro završilo, a da nam je dobro išlo kad smo nazivali stvari pravim imenom. Ideja moja je u cijeloj priči, s obzirom da, srećom, u ovom gradu žive različiti narodi s različitim kulturnim naslijeđem, da svatko ispoštuje drugoga. Nećemo mjesec Ramazana zvati Ljetni grad, već onako kako se zove, i kako ga kao praznik poštujem, kao i svaki drugi blagdan posebno. Molio bih da ne dodajemo, i ne uvlačimo priču kojoj nije mjesto. Očekujem da na tom sajmu, koji će biti organiziran u Mostaru, zajedno sa svima vama pošaljemo poruku mira, tolerancije, jednih prema drugima”, ispričao je gradonačelnik.

Ipak, u najnovijem javnom pozivu Grada Mostara, umjesto ranije navedenog 2. siječnja, Advent se produžuje. Tako se u najnovijem javnom pozivu kaže da će kućice Kućice za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga biti postavljene od 1.12.2021. godine od kada se u istim može obavljati djelatnost, neovisno od početka manifestacijskog programa „ADVENT“ 15.12.2021. godine., a da će djelatnost obavljati do 10. siječnja 2022. godine.