BURAN DAN U HNŽ-u Migranti, katalizatori, marihuana i teško ozlijeđeni

Policija kontrola
Hercegovina.info

Pune ruke posla imali su tijekom jučerašnjeg dana djelatnici MUP-a HNŽ-a. Registrirano je šest prometnih nezgoda, dva kršenja javnog reda i mira, dok je iz oblasti spriječavanja i oktrivanja kriminaliteta registrirano pet prijava.

Prometne nezgode

Jučer je u ranim jutarnjim satima, patrola policije PU Mostar u Ulici kneza Višeslava kod novog mosta, kontrolirala vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao M.G.(2000). U vozilu su zatečene još dvije osobe i to D.S.(1980) i R.G.(1999), svi iz Mostara.

Kod osobe M.G. je zatečen startni pištolj koji je izuzet dok su u prtljažniku vozila pronađeni katalizator i uređaj za skidanje katalizatora. U Ulici hrvatske mladeži je pronađeno vozilo „VW Golf“  na kojem je nedostajao katalizator. Osobe su lišene slobode radi kriminalističke obrade.

Oko 17.10 sati u Ulici Maršala Tita kod Studentskog doma dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali V.B.(1988) s motorom „Yamaha“ i H.H.(1962) sa vozilom „Audi“. Tom prilikom teške tjelesne ozljede zadobio je vozač motora V.B.

Nešto kasnije, oko 19.15 sati, u tunelu Ivan sedlo , općina Konjic, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali J.I.(1985) iz Sarajeva sa vozilom „Audi A4“, V.D.(1999) iz Prijedora sa teretnim motornim vozilom “Iveco“ i Š.M.(1966) iz Mostara sa skupom vozila TMV „Volvo“ i prikolica „Schmitz“. Tom prilikom teške tjelesne ozljede zadobio je J.I. iz Sarajeva koji je upućen na UKC Koševo. 

Marihuana na Rujištu

Istog dana je patrola policije Policijske postaje Sjever u mjestu Rujište pronašla zasad od 32 stabljike koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. 

Uhićenje migranata

Također, patrola policije Policijske postaje Jablanica je u jutarnjim satima na platou Risovca pronašla šest migranata koji su izjavili da su iz Irana. Pošto isti nisu imali dokumenta, prebačeni su u Terenski ured za strance u Mostaru.