BUĐENJE IGRAČA Nitko ne zna tko stoji iza noćnog vatrometa u Mostaru, policija provodi istragu

Policija MUP HNŽ
Hercegovina.info

Protekle noći stanovnike Mostara u 3:20 sati probudili su zvuci pirotehnike, odnosno vatrometa koji se dogodio u Vukovarskoj ulici.

Tim povodom oglasili su se iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ). "Većina elektronskih medija u HNŽ objavila je vijest o upotrebi pirotehnike i baklji od nepoznatih osoba u Vukovarskoj ulici, u blizini hotela gdje su odsjeli nogometaši 'Borca' iz Banja Luke, uoči utakmice sa F.K. 'Velež' iz Mostara.

Ovaj događaj nije evidentiran u sažetku dnevnih događanja za dan 29./30. travnja, tako da nismo bili u mogućnosti izvjestiti javnost o narupavanju javnog reda i mira, upotrebe vatrometa bez odobrenja nadležnih institucija i zabrane ograničenja kretanja u vremenu od 21 do 5 sati.

Službenici MUP-a HNŽ provest će istragu na navedenoj lokaciji gdje se dogodilo narušavanje javnog reda i mira. Nadležne službe u Upravi policije MUP-a HNŽ uradit će sve radnje i provjere koje nalaže zakon kako bi se utvrdili mogući propusti, odnosno prikrivanje i zataškavanje spomenutog događaja.

Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadaća kod pojedinih policijskih službenika, bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima", navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.