FOTO  Brojni radovi po Mostaru: Evo gdje i koliko košta

radovi, rekonstrukcija, Grad Mostar
Hercegovina.info

U brojnim mostarskim ulicama tijekom tjedna iza nas, započeti su, u tijeku su ili već završeni radovi na rekonstrukciji zelenih površina i ulica.

Iz Grada Mostara priopćeno je kako je po nalogu i uz nadzor Službe za komunalne poslove Grada Mostara asfaltiran dio ulice kraljice Katarine. Radove su izveli radnici J.P. 'Komunalno'djelatnici JP Komunalno.

Financijska sredstva u visini od 25 000 KM osigurana su u proračunu Grada Mostara od sredstava za tekuća održavanja cesta za 2020. godinu. Prije asfaltiranja popravljen je dio nedostajućih rubnjaka i šahtova, a djelatnici J.P. Vodovod Mostar su izvršili kontrolu prohodnosti i pročišćavanje šahtova i oborinske kanalizacije.

Započeti su radovi u Ulici kralja Zvonimira gdje se radi rekonstrukcija parkinga sa oborinskom kanalizacijom i uređenje zelene površine. Rok za završetak radova je 50 dana. Izvođač radova je 'Amitea' iz Mostara, dok je vrijednost radova procijenjena na 57 tisuća KM.

Obuhvat rekonstrukcije je prostor između kolektivnog stambenog objekta i Ulice kralja Zvonimira, na mjestu uklonjenih bespravnih objekata. Planirana je okretnica na parkingu te se zatvara izlaz automobilima na raskrižje sa Ulicom kralja Tomislava.

Početkom lipnja (4.6.) započeti su radovi u Ulici Lea Petrovića (nekadašnja narodnog heroja Lea Bruka) koja povezuje dio grada od Prve osnovne do naselja Panjevina. Izvođač radova je mostarsko poduzeće 'Amitea', a planirano je da se radovi izvode šest mjeseci.

Prometno rješenje potrebno za tijek izvođenja radova je ishođeno, promet se regulira prema dinamičkom planu izvođenja radova. Ulica neće biti zatvorena, jedino po dionicama, kako bi se moglo nesmetano prometovati. Vrijednost ugovorenih radova 210.579,66 KM (s PDV-om od 17%), navedeno je iz Grada Mostara.

Obilaznica za naselje Panjevina je preko Rondoa, ulicom kneza Branimira, pored katedrale, te kroz naselje Balinovac.

Osim navedenih, uređuju se i zelene površine u mostarskom naselju Centar 2, a započeli su i radovi na zelenoj površini iza gradske tržnice.

Osim navedenih lokacija, proteklih dana zabilježili smo i radove u Ulici Bariše Smoljana u Mostaru. Kako smo saznali, stanari zgrade koja se nalazi u toj ulici su se dogovorili oko obnove partera oko zgrade. Tako su urađeni radovi oko kanalizacijskih odvoda, a postavljen je novi asfalt oko zgrade. Radove su izveli radnici J.P. 'Komunalno'.