BOŠKA ĆAVAR Ostala sam pri svom principu, ne znam u čemu je problem

Gradski vijećnici
hercegovina.info

Izjavu za medije su nakon današnje sjednice dali i Boška Ćavar te Irma Baralija, ispred Naše stranke. One su bile suzdržane kada je u pitanju podrška kandidatima za gradonačelnika iz druge političke opcije.

"Ja se vrlo dobro osjećam jer sam slijedila svoje principe. Moj kandidat je bila Irma Baralija koja je Bošnjakinja. Nitko me ne može optužiti da sam glasovala za Hrvata, a da prije toga nisam ponudila Bošnjakinju. Ako to nije nekome odgovaralo, to je njegov problem. Ostala sam pri svom principu, ne znam u čemu je problem", kazala je Boška Ćavar.

Irma Baralija se osvrnula na politiku Naše stranke u priči oko gradonačelnika: "Bilo je napeto jer se uvijek u Mostaru podignu političke tenzije kako bi se svi zablokirali u svoje rovove koji su još tu iako je od rata prošlo 25 godina. Mi nismo pristali ići u te rovove i odlučili smo najviše Boškinom inicijativom, koja je napravila presedan i vrlo jasno i glasno rekla da neće biti ničija 18. ruka. Boška Ćavar je bila iskrena i principijelna.

Mi u Našoj stranci ne radimo kao HDZ i SDA i nismo netko tko dehumanizira svoju profesiju. Ne pristajemo na politku gdje postoje dvije vrlo stare podijeljenje političke strukture i ta binarna podjela na Hrvate i Bošnjake, SDA i HDZ. Za sve nas koji nismo u tim strukturama, koji ne pripadamo toj definiciji koju su oni doredili, nema drugo nego naći taj treći put".

O prijedlogu rotirajućeg gradonačelnika

"U petak oko 10 ujutro, stigao je prijedlog iz SDP-a i mi smo željeli biti konstruktivni. Hajmo vidjeti kako možemo pomoći. Radili smo na tom prijedlogu i iznijeli ga na sjednici i naravno da nećemo donijeti nikakvu odluku o prijedlogu koji nismo vidjeli napismeno. Prijedlog je podrazumijevao sve potpisnike. Na konzultacijama s predstavnicima klubova stranaka vidjeli smo da postoji odbijanje svih stranaka s hrvatskim predznakom i znali smo da će to biti problem. Mislili smo, hajde da vidimo preko vikenda možemo li se dogovoriti. Nismo uspjeli i mi u Našoj stranci nismo htjeli ići s tim prijedlogom. On nije loš, no trenutak nije bio pravi. Ne kažem da ga ponovno nećemo aktivirati", zaključila je Baralija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.