FOTO  BONUS LEVEL Mostarci kao u videoigrici traže put na drugu stranu

Lokve Mostar
hercegovina.info

Nekvalitetni radovi, još gori nazdor istih te katastrofalni odvodi u Mostaru obično kulminiraju za bilo koje veće kiše. Tako je i ovih dana, simbolično u predizborno vrijeme, na vidjelo izišao sav "javašluk" obnovljenih mostarskih prometnica gdje najveći danak plaćaju pješaci.

Poput videoigrice, traže se nepoplavljeni cestovni prijelazi i dašak asfalta koji viri iz kišnog jezera kako bi se u eventualnom dvoskoku ili troskoku stiglo na drugu stranu. U svom tom jadu, najveći "neprijatelj" su im automobili koji ih redovno pljušte vodenim bombama pa samo oni najspretniji i najspreminiji ostaju neokrznuti - odnosno suhi.

Ništa drugačije nije ni na obilježenim pješačkim prijelazima koji bi trebali pružati kakvo-takvo sigurno utočište. Ipak, u Mostaru je to samo "Bonus Level" za one koji su željni dodatnih izazova. Gdje odlaze stotine tisuća maraka, ali i pokoji milijun, utrošen na obnavljanje cestovne infrastrukture znaju samo oni koji su naložili, odobrili i potpisali smrtnu infrastrukturnu presudu Gradu Mostaru u posljednjem desetljeću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.