Bolnica pod istragom zbog prijema zaraženog pacijenta

Tužiteljstvo HNŽ Mostar SKB Mostar koronavirus
hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo HNŽ formiralo je kazneni predmet povodom slučaja koji se dogodio dana 16./17.03.2020. godine, oko prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

"U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti za neko od kaznenih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je sudjelovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, tužiteljstvo će putem Naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba.

Apeliramo na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih stožera koji su formirani na područjima županija, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona, pa tako i nastale pandemije", navodi se u priopćenju. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.