BLOKIRAN ALUMINIJ Zlomušica: "Kabiri je prevarant kojeg je dovela federalna Vlada!"

Aluminij blokada mz company
Čitatelj

Kapija ugašenog mostarskog giganta danas je bila blokirana, no ne zbog dugova starog poduzeća. Blokirala ju je tvrtka MZ Company zbog dugovanja tvrtke Aluminij Industries, potvrdio je za hercegovina.info vlasnik poduzeća MZ Company Merhid Zlomušica.

Upitan koliko je teško dugovanje Aluminij Industriesa prema njegovu poduzeću, Zlomušica kaže da ono iznosi preko milijun maraka.  Za direktora Aluminij Industriesa Amira Grossa Kabirija iznosi teške optužbe. „To je jedan prevarant kojeg je dovela federalna Vlada“, kaže Zlomušica. 

Očekuje se i očitovanje Aluminij Industriesa. Kako saznajemo, tvrtka MZ Company, koja se bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina, prodala je otpad Aluminij Industriesu, ali im još uvijek nije plaćeno. 

Aluminij je ugašen prije gotovo dvije godine, a 900 ljudi je ostalo bez posla. Aluminij Industries je trebalo biti poduzeće koje bi malo po malo podizalo proizvodnju i vraćalo stare radnike na posao. Međutim, već sada je svima jasno da je nekadašnji gigant nepovratno uništen.

Zbog propasti nekada najjačeg hercegovačkog poduzeća formiran je predmet u Tužiteljstvu HNŽ-a, čemu je prethodilo izvješće Financijske policije o radu 6 zadnjih direktora.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.