FOTO  Bijeli brijeg pretvoren u odlagalište otpada

Točno iznad stadiona pod Bijelim brijegom, na mjestu koje je predviđeno za parkiralište ili pak za dječju igru, sada se nalazi odlagalište koje je nastalo zbog sve veće količine krupnog otpada i smeća, kako građevinskog materijala, tako i ostataka hrane iz obližnjih restorana, neispravih kućanskih uređaja, starog namještaja i raznih drugih odbačenih predmeta.

Briga mještana

Mještani cijelo ljeto vode borbu s odlagalištem i s nepodnošljivim smradom koji se širi po cijelom naselju i pogoršava uvjete za život. U samoj blizini smješten je SKB Mostar kao i park u kojem djeca provde popodne uz igru.

Prilikom posjeta zatekli smo stanarku iz zgrade na broju 23, koja nam je kazala da se ovo mjesto ponekad i očisti, međutim, ubrzo nakon toga bude ponovno zatrpano raznim vrstama otpada.

''Raspolažemo samo s nekoliko kontejnera, a smeća je previše. Problem je u tome što sva obližnja naselja odlažu otpad ovdje. Vlasnici mesnica i drugih poslovnih prostora odlažu svoj otpad ovdje'', kazala je mještanka.

Bez odgovora

Također nam je naglasilo i to da bi situacija bila puno bolja kad bi pred svakom zgradom bili raspoređeni kontejneri, kao što je to nekada bilo. Mišljenja je kako bi se time količina smeća rasporedila, a ostali građani koji ne žive ovdje ne bi donosili otpad.

U tijeku jučerašnjeg dana smo pokušali stupiti u kontakt s ravnateljem JP-a Parkovi Draganom Krtalićem, kako bi dobili informacije o tome kako su dopustili da nastane odlagalište u samom središtu grada, ali svi pokušaji su bili bezuspješni.

Očito je da bi nadležni trebali povesti računa da se ova lokacija zaštiti, nakon što se očisti.

Međutim, naše vlasti na greškama nikako nemogu naučiti jer im očito briga za ljepšim i čistijim gradom nije na prvom mjestu, što se može zaključiti iz prizora koji smo zatekli, piše današnji Dnevni list.