Bešlić: Sustavom parkinga želimo ubiti ''tri muhe'', a ne zbrinuti višak zaposlenika

Bešlić je još jednom ponovio kako uvođenje sustava naplate nema za cilj zbrinuti višak uposlenika Gradske uprave, nego se ovim sustavom žele ubiti "tri muhe".

Pod prvom smatra upošljavanje ljudi sa spiska Gradske uprave, pod drugom smatra upošljavanje novih ljudi, jer je tek njih pedesetak sa spiska viška gradske administracije apliciralo za novi posao, a pod trećom Bešlić smatra uvođenje reda u parkiranje i red u Mostaru.

Zbog nedostatka novca, kaže Bešlić, nije bilo moguće unaprijed napraviti nove parking prostore, ali bi uspješnom naplatom postojećih i funkcioniranjem sustava dio sredstava trebao biti prebačen u svrhu gradnje podzemnih garaža i parkinga, što je velika potreba grada. I na čemu će se intenzivno raditi.

Gradonačelnik je pojasnio da će gradske zone za građane Mostara biti izjednačene, odnosno svi će plaćati isto, ali će parking za turiste i posjetitelje iz okoline biti i dalje svrstane i različite po zonama.

Pojasnio je i da su parkinzi ispred stambenih zgrada javni prostori, osim ako nisu otkupljeni od strane investitora i provedeni kao privatno vlasništvo 1/1. Informirao nas je i da će parking plaćati svi građani po dokumentu o vlasništvu nad vozilom u kojem se nalazi i adresa, što znači da građani koji ne posjeduju automobil neće biti obuhvaćeni naplatom parkinga.

Obećao je i funkcionalan i efektan sustav naplate, video nadzora - i jednakost za sve. A ako sve bude u redu, i sustav krene, po njegovim riječima, uz jedan ovako zamišljen funkcionalan sustav naplate, grad će biti čišći, više ćemo pješačiti i početi koristiti gotovo zaboravljeni urnabi javni prijevoz, gradskim autobusima.

Naravno, opet je na potezu Gradsko vijeće, očekujemo što će se zbivati na narednim sjednicama.