APEL Ne dolazite u Dom zdravlja ako imate temperaturu ili simptome gripe!

Dom zdravlja Mostar
hercegovina.info

Iz Doma zdravlja Mostar oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem još jednom mole građane koji imaju temperaturu ili simptome gripe kao što su kašalj, kihanje i otežano disanje da ne dolaze samoinicijativno u ambulantu kao ni u Službu za hitnu medicinsku pomoć kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

"U HNŽ još uvijek nemamo ni jednog oboljelog pacijenta od korona virusa te kako bismo to i spriječili - moramo se odgovorno ponašati, a to odgovorno ponašanje znači da se pravovremeno informiramo o svemu i postupamo u skladu s onim što nam stručnjaci kažu.

Dakle, kako bi se sprječilo i suzbilo bilo kakvo širenje bolesti, pacijenti koji imaju navedene simptome su dužni nazvati telefonom svojeg obiteljskog liječnika ili dežurnu Službu koji će ih uputiti u postupak pregleda kako bi se razina sigurnosti maksimalno podigla, kako za pacijente, tako i za zdravstvene djelatnike.

Putem telefonskog poziva će dobiti sve upute i adekvatnu skrb na visoko odgovarajućoj razini pružanja zdravstvenih usluga. Molimo sve građane da uvaže ovu proceduru za dobrobit cijele društvene zajednice", navodi se u priopćenju Doma zdravlja Mostar.