VIDEO  Aluminij napuštaju posljednji radnici

Aluminij Mostar, radnici, Aluminij Mostar, M.T. Abraham, radnici aluminija , Abraham Group, Aluminij Mostar, dioničari
Arhiva/Hercegovina.info

Radnicima Aluminija istekao je i otkazni rok, te je preostalih stotinu danas napustilo tvrtku dok su ostali samo čuvari.

Radnici u odlasku posljednji put su se obratili otvorenim pismom javnosti.

"Nebriga vlasnika i izostanak podrške vladajućih struktura svih nivoa dovela je u situaciju da s današnjim danom u poduzeću ostaju samo službe osiguranja koje će čuvati imovinu društva. Jedina ponuda koja je došla za ponovno pokretanje proizvodnje od „Abraham grupe“ je konstantno odbijana i čitav proces se razvlači do te mjere da potencijalni investitori odustanu", naveli su radnici u pismu.

Pitaju se kome je cilj da se ponuda prema kojoj je predviđeno zapošljavanje 80 radnika odmah te 140 kroz period od godinu, pokretanje proizvodnje ljevaonice, anoda i na kraju elektrolize, odbije i da se tako zatvori put ka potpunom oporavku „Aluminija“.

"Izgleda da se priprema teren za domaće mešetare koji će imovinu „Aluminija“ iskoristiti u svoje svrhe zbog vlastitog bogaćenja, a sve pod krinkom zaštite hrvatskih nacionalnih interesa," naveli su, između ostalog, u pismu.

Također, podvukli su da je ovo posljednja obavijest koju šalju kao vapaj da se što prije omogući investitoru da pokrene proizvodnju.

"Za većinu radnika je kasno, a ubrzo će biti kasno i za opremu koja je ostala u poduzeću, što će biti posljednji čavao u lijesu aluminijske industrije u Hercegovini", istaknuli su radnici.

Sadržaj se učitava...