AKTIVISTI PRED UBORKOM Ovo što Grad radi nema veze s vezom

Uborak deponija
hercegovina.info

Aktivisti građanske udruge "Jer nas se tiče" jutros su se u šest sati okupili pred Deponijom Uborak u Mostaru gdje su blokadom istovara do osam sati htjeli upozoriti na nezakonit rad ovog odlagališta. Jedan od povoda jest i tužba Grada Mostara od 600 tisuća maraka zbog ranijih blokada.

"Stalno smo izloženi pritiscima sa svih razina vlasti ne bi li nas otjerali odavde i razbili ovo što mi pokušavamo, a to je da uklonimo ovu deponiju. Bilo koji kamion koji do osam sati dođe, bit će vraćen", kazao je ispred udruge Omer Hujdur koji je dodao da daje Gradu Mostaru priliku da do kraja tjedna povuku tužbu jer će u suprotnom i oni pravno djelovati.

Naveo je i kako očekuje da će biti na prvoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara: "Nadu mi ulijevaju novi vjećnici s kojima smo već i razgovarali. Ako bude kako su kazali, problem će se vrlo brzo riješiti".

Uborak deponija

Nijaz Hodžić, član udruge, smatra kako tužba gradskih vlasti nema veze s vezom: "Posljendjih dana aktualna je tužba od 600 tisuća maraka. Kako reagirati na to? Nije ta tužba problem, to se da lako oboriti jer se zna kako radi Deponija. To je jedan čin Gradske vlasti koji nema veze s vezom. Vidite da je grad i dalje prljav, ne čisti se. Nismo mi uzrok tih problema. Grad ne može dovseti u red ovih pet komunalnih poduzeća. To je problem gradske uprave, a ne naš problem. Oni to svaljuju na nas", istaknuo je.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.