Aktivisti deblokirali Uborak samo zbog građana Mostara, žele uključenje županije i Federacije

Uborak
Facebook/"Jer nas se tiče"

Na sastanku članova Incijative "Jer nas se tiče" su donijeli odluku o deblokadi deponije Uborak, kako su naveli, isključivo zbog građana Mostara i ostalih naselja.

Na službenoj Facebook stranici udruženja napisali su kako građani ne mogu ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

"Dragi stanovnici naše općine,

ne možemo dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih općina.

Zbog toga smo, ISKLJUČIVO ZBOG GRAĐANA MOSTARA I OKOLNIH NASELJA, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku. Sada očekujemo hitno uključenje županije i Federacije koje je i obećano, te potpisivanje naših realnih zahtjeva u što kraćem roku. U slučaju izostanka njihove reakcije i potpisivanja zahtjeva, bit ćemo primorani ponovo blokirati nelegalnu deponiju na Uborku.

Građani nastavljaju sa mirnim okupljanjima ispred deponije na Uborku, bez blokade. Molimo vas za podršku u borbi za zdravlje svih nas, jer samo se ujedinjeni možemo izboriti za naše zdravlje koje nam vlast, neodgovornim postupcima, uništava", napisali su aktivisti.