AFERA ALUMINIJ Financijska policija zbog kriminala teškog 204,5 milijuna maraka prijavila šest osoba

AFERA ALUMINIJ Financijska policija zbog kriminala teškog 204,5 milijuna maraka prijavila šest osoba
Pixsell

Financijska policija Federacije BiH podnijet će danas do kraja dana Tužiteljstvu HNŽ-a izvještaj protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom "Aluminiju" teškog 204,5 milijuna maraka, ekskluzivno saznaje "Avaz".

Avaz saznajde da je prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“ koje su obnašale rukovodeće pozicije u ovoj kompaniji i bili su povezane osobe.

Postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, podsjećamo, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja, te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva „Aluminij“  Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje tvrtke „Aluminij“  u razdoblju od 01. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga,  napravljen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva "Aluminij" koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i Županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar.

Napravljeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju Aluminij d.d. Mostar, za razdoblje od 01. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“, kojima se stavlja na teret nanošenje štete gospodarskom društvu „Aluminij“ d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM, navodi se u izvještaju.