MOSTAR Povećan broj hitnih intervencija zbog ekstremnih vrućina, ali i pokvarene hrane

Institucije
hercegovina.info

Prema podacima stranice "Weather Online", Mostar je jučer s izmjerenih 41 stupanj, osim u Boni i Hercegovini, bio i najtopliji grad u Europi. Sve to utjecalo je i na zdravstvene tegobe građana. Mnogi su zatražili i medicinsku odnosno liječničku pomoć.

"U Službi hitne medicinske pomoći  Doma zdravlja Mostar zabilježen je blagi porast broja intervencija u zadnjih nekoliko dana. Pacijenti su se najviše žalili na dijareje, opću slabost te povišenu tjelesnu temperaturu. Većinom se radi o mlađoj populaciji (djeci) ili pripadnicima zrele životne dobi", kažu iz Doma zdravlja Mostar za Hercegovina.info.

Zbog vrućina kvarenje hrane i bakterije.

"Uzroci ovih tegoba se nalaze u visokim temperaturama koje su uobičajene za ovo doba godine, međutim, nose i svoje negativne posljedice u smislu kvarenja hrane i većeg broja bakterija."

Uputili su i nekoliko savjeta.

"Preporuke pacijentima za vrijeme ljetnih vrućina su: uzimati što više tečnosti (nositi vodu sa sobom ili kupovati flaširanu, hraniti se dijetalno, uzimati što više svježih namirnice, pravilno skladištiti hranu, posebice jaja, mlijeko i meso i ne izlagati se prekomjerno suncu", rekli su iz Doma zdravlja Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.