MOSTAR Javna rasprava o kamenolomu 'Zukulja' u naselju Kuti-Livač

javna rasprava
Unsplash

Federalno ministarstvo okoliša i turizma obavještava i poziva zainteresirane stanovnike općine Mostar, sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da sudjeluju u javnoj raspravi vezano za kamenolom 'Zukulja' u naselju Kuti-Livač kod Mostara.

Radi se o javnoj raspravi u ponovnom postupku o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš i izdavanja okolišne dozvole za projekt otvaranje pogona za eksploataciju i preradu kamena krečnjaka i dolomita na površinskom kopu - kamenolom "Zukulja" kod Mostara, investitora Društva za vađenje šljunka i pijeska i trgovinu građevinskim materijalom 'Majdan Kuti d.o.o. Mostar'.

Javna rasprava održat će se 18. 1. 2024. godine u velikoj sali Javne ustanove Kulturni centar Mostar sjever, ul. Potoci bb s početkom u 12.00 sati.

javna rasprava

Dnevni red:

1. Prezentacija zakonske osnove u postupku ocjene Studije utjecaja na okoliš i izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).

2. Prezentacija Studije utjecaja na okoliš (predstavnik konzultanta – Institut “Kemal Kapetanović” u Zenici).

3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dokumentacija za izdavanje okolišne dozvole dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za procjenu utjecaja na okoliš, okolišne dozvole, registre i čiste tehnologije, ul. Hamdije Čemerlića br. 2 Sarajevo i na web stranici Ministarstva www.fmoit.gov.ba podlink/Okolišne dozvole/Javne rasprave i Javni uvidi.

Dokumentacija/Studija utjecaja na okoliš dostupna je OVDJE.