MO PARKING I MO BUS Od ponedjeljka kreće prodaja parking karata, nove autobusne linije u centru grada

Mo parking, damir marić, Mostar, Mario Kordić, ivan barbarić, Mo-bus

Gradonačelnik Mario Kordić organizirao je danas pressicu povodom rješavanja mirujućeg prometa i novi početak rada Mo Parkinga te pozvao novog direktora Ivana Barbarića, a budući da je tema usko vezana, na pressici je nazočio i direktor Mo Busa, Damir Marić.

Mo parking,damir marić,Mostar,Mario Kordić,ivan barbarić,Mo-bus

Konačno, grad za pješaka.

"Odluka o regulaciji mirujućeg prometa donešena je na jednoj od prethodnih sjednica. Mo Parking kao tvrtka je konsolidirana i posložena, s jasnom vizijom. Početak naplate parkinga ima za cilj, upravo ono kako se i zove, regulacija mirujućeg prometa, a ne kao namet ili kazna. Želimo slobodne trotoare, slobodne površine, da se djeca igraju i majke prolaze kolicima bez ometanja. Regulirajmo ovu oblast zajedno, jedino tako možemo uspjeti i da izgledamo kao normalan civilizacijski grad", kazao je na početku gradonačelnik Kordić.

Nove autobusne linije u centru grada.

"Mostar Bus trenutačno zapošljava 73 radnika. Prije dvije godine smo završili objekt na Bišću polju i sad smo svi na jednom mjestu, a prije smo bili na 3 lokacije. Sljedeći plan je s obzirom na starost vozila (19 godina u prosjeku), krećemo s obnovom voznom parka. Dolaskom nove gradske uprave, dobili smo i mi jako veliku podršku", rekao je na početku Marić, direktor Mo Busa.

Mo parking,damir marić,Mostar,Mario Kordić,ivan barbarić,Mo-bus

"Od 10. siječnja uvodimo jednu novu liniju koja povezuje centar grada. Kreće od Rondoa do Bolnice Bijeli Brijeg, a polasci bi bili svako pola sata, računajući na radno vrijeme radnika, potrebe bolesnika i onih koji idu u posjete. Vrijeme vožnje je 20 minuta, a dužina negdje oko 7 kilometara. Linija broj 6 koja povezuje uži dio grada, produžava se do naselja Gorice, a trenutačnu liniju broj 2 Skakala - Jasenica produžavama na 9 polazaka i pokrivamo polazište u Raštanima", navodi on.

Izgleda da je odzvonilo i uništenim stajalištima u gradu.

"Svi vidite da su autobusna stajališta u katastrofalnom stanju. Grad Mostar je sklopio komercijalne ugovore s medijskim kućama/oglašivačima kojih je bilo više u gradu i na taj način smo pokušali riješiti stajališta. Reklamni panoi su bili dio tog ugovora, nažalost dogodio se problem zbog pojave nelegalni oglašivača i onda su ljudi prestali plaćati oglase. Iznalazimo rješenje s bivšim oglašivačima i na dobrom smo putu da se vratimo ugovornim obvezama i napravimo reda u toj oblasti. Dok se to ne dogodi, Grad Mostar će iz proračuna popraviti najurgentnija stajališta, za početak barem u centru grada", naveo je gradonačelnik.

Mostar Parking starta od idućeg ponedjeljka.

"Trenutačno smo u fazi konsolidacije i spremni smo za rad. Od 10. siječnja Mostar Parking kreće s prodajom mjesečnih i godišnjih karata na svojim prostorijama (Bulevar). Od 7. veljače krećemo s kontrolom parkinga na terenu. Od 10. siječnja do 7. veljače, građani će moći vidjeti naše kontrolore, uniformirane i akreditirane, bit će na raspolaganju za sve što mogu i znaju reći. Sve potrebne i precizne informacije se mogu dobiti na naš telefon ili mail, a radno vrijeme od ponedjeljka je svakim radnim danom od 10 do 18 sati, a subotom od 9 do 15 sati. Svatko tko kupi mjesečnu povlaštenu kartu u ovom razdoblju, ta karta će biti gratis jer se radi o probnom razdoblju", potvrdio je Ivan Barbarić, direktor navedenog poduzeća.

Mo parking,damir marić,Mostar,Mario Kordić,ivan barbarić,Mo-bus

Poznate su i cijene parkirnih karata.

"Stanovnici prve zone mogu kupiti kartu koja vrijedi i za prvu i za drugu zonu. Želimo rasteretiti centar grada gdje su sve institucije, a pogotovo po kišnom vremenu se stvaraju gužve i prometne nesreće. Smanjivanjem broja zona smo omogućili svim građanima da mogu parkirati na 85% grada"

"Kroz odluku Gradskog vijeća s predzadnje sjednice definirane su cijene. I. zona je 1,50 KM/sat, II. zona je 1,00 KM/sat, dnevna parking karta je 20/15 KM ovisno o zoni", zaključio je on.

Mo parking,damir marić,Mostar,Mario Kordić,ivan barbarić,Mo-bus


Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.